Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Mε ενα απλό sms στηρίζουμε τη "ΦΛΟΓΑ"

Mε ενα απλό sms στηρίζουμε τη "ΦΛΟΓΑ"

H διεθνής Ένωση Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO) όρισε την 15η Φεβρουαρίου ως την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου.

Ο καρκίνος στην παιδική ηλικία θεραπεύεται στο 70% των περιπτώσεων εφόσον γίνει έγκαιρη διάγνωση και ληφθεί η κατάλληλη θεραπεία.
Παρόλαυτά μόνο το 20% των παιδιών απολαμβάνουν τα οφέλη της σωστής θεραπείας.
Τα παιδιά που ζουν στις υπανάπτυκτες χώρες αποτελούν το 80% του παιδικού πληθυσμού. Κάποια από αυτά πάσχουν από κακοήθεις νόσους χωρίς όμως να έχουν πρόσβαση σε καμία θεραπεία.


Οι κακοήθειες στην παιδική ηλικία είναι 100 φορές σπανιότερες από αυτές των ενηλίκων, αποτελούν εντούτοις την δεύτερη αιτία θανάτου μετά τα ατυχήματα μετά τον πρώτο χρόνο ζωής των παιδιών.
Περίπου 35% των κακοηθειών αφορούν περιπτώσεις με λευχαιμία και ακολουθούν οι όγκοι του νευρικού συστήματος, τα λεμφώματα, οι όγκοι των νεφρών και επινεφριδίων, τα σαρκώματα μαλακών μορίων και των οστών και άλλα.


Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, στηρίζουμε την ΦΛΟΓΑ ( Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ) http://www.floga.org.gr/servicedet.asp?id=1 και κάθε προσπάθεια τους!

Συμμετέχουμε όλοι από 17 μέχρι 24 Φεβρουαρίου στέλνοντας μήνυμα από το κινητό σας στον αριθμό 19059 με χρέωση 1.19 €

Με κάθε σας μήνυμα ο σύλλογος ενισχύεται με 1 ευρω!
Διαδώστε το όσο μπορειτε και προωθείστε την πληροφορία στους φίλους σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου