Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Δημοπράτηση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας

Δημοπράτηση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας

Με ιδιαίτερη χαρά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας ανακοινώνει την δημοπράτηση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας στο συνοικισμό Εθνικής Αντίστασης.

Η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί στις 30-3-2010 και υλοποιείται από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας υπό τηνεπίβλεψη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, και ο προϋπολογισμός του έργου είναι 3.250.000 Ευρώ.

Το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ και πρόκειται για ένα 6/θεσιο ολοήμερο Δημοτικό σχολείο.
Η μελέτη για την κατασκευή έχει εκπονηθεί από το τμήμα εκτέλεσης έργων της Δ.Τ.Υ. της Ν.Α Θεσπρωτίας και σύμφωνα με αυτήν, το κτίριο θα διαμορφωθεί σε τρεις ορόφους συνολικού εμβαδού περί τα 2000 τ.μ. και θα περιλαμβάνει 6 αίθουσες διδασκαλίας, 4 εργαστήρια, χώρους διοίκησης, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκη και βοηθητικούς χώρους.

Ο σχεδιασμός έχει γίνει σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτει ο Ο.Σ.Κ. για ασφαλή και ομαλή λειτουργία σχολικών κτιρίων καθώς και σύμφωνα με τις αρχές της βιοκλιματικής Αρχιτεκτονικής συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη εκμετάλλευση των φυσικών πηγών ενέργειας.
Επίσης έχουν εφαρμοστεί όλες οι προδιαγραφές που θα διευκολύνουν τη χρήση του κτιρίου από Άτομα με ειδικές Ανάγκες.

Ο Νομάρχης Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακας Βασίλειος, με την ευκαιρία υπογραφής της προέγκρισης δημοπράτησης του έργου από την Γ.Γ.Π.Η κ.Γεωργακοπούλου, την ευχαρίστησε και τόνισε τη σημασία του έργου για την εξυπηρέτηση των αναγκών της ευρύτερης περιοχής Ηγουμενίτσας, καθώς πολλοί μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν συσσωρευτεί στα υπόλοιπα σχολεία της πόλεως και το σχολείο αυτό θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση και στην εύρυθμη λειτουργία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου