Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Η συνεχής βροχόπτωση και το χιόνι στα ορεινά προκάλεσε προβλήματα στο Νομό Θεσπρωτίας H έγκαιρη επέμβαση απέτρεψε τα χειρότερα

Η συνεχής βροχόπτωση και το χιόνι στα ορεινά προκάλεσε προβλήματα στο Νομό Θεσπρωτίας
H έγκαιρη επέμβαση απέτρεψε τα χειρότερα

dromos_tzoumerka3 Τα άσχημα καιρικά φαινόμενα που ξεκίνησαν από την προηγούμενη Πέμπτη και παρέμειναν έντονα μέχρι και το βράδυ της Κυριακής είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν αρκετά προβλήματα σε όλη τη Θεσπρωτία, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, χάρη και στην έγκαιρη επέμβαση των υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσπρωτίας και όχι μόνο.

Με ανακοίνωσή της και η Περιφέρεια Ηπείρου το απόγευμα της Παρασκευής έκανε λόγο για τα καιρικά φαινόμενα που βρισκόταν σε εξέλιξη και επρόκειτο να ακολουθήσουν σε όλη την Ήπειρο, σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Απεγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα στον Τσαμαντά Φιλιατών
Σε αρκετές περιοχές της Περιφέρειας του Νομού σημειώθηκαν καταπτώσεις στο επαρχιακό δίκτυο και χρειάστηκε να επέμβει η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και μηχανήματα της Νομαρχίας για να καθαριστούν οι δρόμοι και να μην προκύψουν προβλήματα στην κυκλοφορίας των οχημάτων.

Το Σάββατο το πρωί για αρκετές ώρες παρέμενε κλειστός ο δρόμος προς Αετό λόγω της ανόδου της στάθμης του ποταμού Καλαμά, ενώ προβληματισμός υπήρχε και για τον νεοχαραγμένο σχετικά άξονα προς Φιλιάτες, στον Παραπόταμο, αφού λόγω της ανόδου της στάθμης των νερών του ποταμού υπήρχε ο κίνδυνος να διακοπεί η κυκλοφορία, κάτι που ωστόσο απετράπη, από τη στιγμή που η βροχόπτωση δεν συνεχίστηκε με μεγάλη ένταση.

Ο κάμπος της Κορύτιανης πλημμύρισε επίσης, δημιουργώντας προβλήματα στις καλλιέργειες, ενώ και ο Περιφερειακός δρόμος προς Πηγαδούλια εμφάνισε σοβαρές δυσκολίες ως προς την κυκλοφορία.

Στην περιοχή των Ριζών και του «Τζούμα» αποκαταστάθηκαν οι καταπτώσεις χωρίς περαιτέρω δυσκολίες, ενώ στην περιοχή του Τσαμαντά Φιλιατών λόγω της έντονης χιονόπτωσης, χρειάστηκαν τα μηχανήματα της Νομαρχίας ώστε να απεγκλωβιστούν δύο Ι.Χ αυτοκίνητα.

Μέχρι και χθες το απόγευμα κλειστός παρέμενε ο Περιφερειακός Παραμυθιάς-Ελαταριάς, με αποτέλεσμα τα οχήματα να κινούνται μέσω της Εγνατίας Οδού, όπως και ο δρόμος που οδηγεί προς το Μοναστήρι των Παγανιών στην Πετροβίτσα.

neoiagones.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου