Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Ελλείψεις παρατηρούνται στο ελληνικό σχολείο Χειμάρρας

Ελλείψεις παρατηρούνται στο ελληνικό σχολείο Χειμάρρας

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, κοινοποιώντας τα προβλήματα του Ελληνικού Σχολείου Χειμάρρας.

Ο κ. Στυλιανίδης αναφέρει ότι «η εκπαίδευση της ελληνικής μειονότητας στη Βόρειο Ήπειρο αποτελεί το σημαντικότερο εργαλείο για τη διατήρηση της εθνικής συνείδησης της νεολαίας στην περιοχή.

Η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας και των παραδόσεων της πατρίδας μας συμβάλουν ουσιαστικά στη σύνδεση της μειονότητας με τις ρίζες της.
Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να στηρίζει οικονομικά και ηθικά το έργο που επιτελείται στα σχολεία της μειονότητας στέλνοντας εγκαίρως τα σχολικά εγχειρίδια αλλά και το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό».

Το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο της Χειμάρρας ξεκίνησαν τη λειτουργία τους, το 2006, μετά από διακοπή λειτουργίας 60 ετών.
Στο νηπιαγωγείο φοιτούν φέτος 38 μαθητές και στο δημοτικό 81.

Σύμφωνα με καταγγελίες της Ένωσης Χειμαρριωτών κατά το φετινό σχολικό έτος (2009-2010) η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, στο εν λόγω σχολείο, έχει πέσει κατακόρυφα καθώς παρατηρούνται μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό.
Υποστηρίζεται δε, ότι κάποιοι από τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς απουσιάζουν αδικαιολόγητα με αποτέλεσμα να χάνονται δεκάδες ώρες διδασκαλίας.

proinoslogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου