Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Ληστές... για κλάματα

Ληστές... για κλάματα

Τιμολόγια και αλληλογραφία έκλεψαν από σούπερ μάρκετ δύο κουκουλοφόροι

Τιμολόγια και αλληλογραφία ήταν η λεία των άτυχων ληστών που με πιστόλια και καλυμμένα τα πρόσωπά τους εισέβαλλαν το βράδυ της Πέμπτης σε γνωστό σούπερ μάρκετ στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Η ένοπλη ληστεία δεν είχε και τα αναμενόμενα για τους νεαρούς ληστές αποτελέσματα, καθώς αντί για τις εισπράξεις των ταμείων, οι δύο νεαροί έφυγαν από το υποκατάστημα με σακούλες γεμάτες τιμολόγια, «ζήτα» και άλλα έγγραφα που ήταν συγκεντρωμένα πάνω στο γραφείο του διευθυντή.

Το συμβάν σημειώθηκε στις 21.30 ενώ το κατάστημα είχε κλείσει για τους καταναλωτές και στο εσωτερικό του βρίσκονταν ο διευθυντής Αλέξανδρος Γκέλος και οι δύο υπάλληλοι που εργάζονται στα ταμεία.
Η καταμέτρηση των χρημάτων είχε ήδη ολοκληρωθεί την στιγμή που από την βοηθητική πόρτα μπήκαν οι δύο ληστές με παρατεταμένα τα όπλα και έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και γυαλιά ηλίου.

Φωνάζοντας «πέστε κάτω όλοι, ληστεία» μπήκαν στο εσωτερικό, αιφνιδιάζοντας το προσωπικό.
Μάλιστα ο διευθυντής νόμιζε στην αρχή πως πρόκειται για… φάρσα!

Ένας εκ των ληστών χτύπησε στο κεφάλι τη μία υπάλληλο που καθόταν στο ταμείο ώστε να αναγκάσει το προσωπικό να πέσει στο πάτωμα.
Οι ληστές κατευθύνθηκαν στο γραφείο του διευθυντή και γρήγορα πήραν τις σακούλες που βρισκόταν πάνω στο γραφείο, νομίζοντας πως πρόκειται για τις εισπράξεις.

Δε γνώριζαν όμως πως ο κ. Γκέλος είχε τα χρήματα πάνω του και όχι στις συγκεκριμένες σακούλες, όπως συνηθίζεται. Μάλιστα όπως σημείωσε, αρκετά συχνά αλλάζει το σημείο συγκέντρωσης των χρημάτων για την αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών.
Με την υποτιθέμενη λεία οι δύο νεαροί ληστές έφυγαν και πάλι από την βοηθητική πόρτα.
Άμεσα ο διευθυντής του καταστήματος ειδοποίησε την αστυνομία και μαζί με τις δύο υπαλλήλους παρέμειναν κρυμμένοι κάτω από το γραφείο με το φόβο μήπως επιστρέψουν οι ληστές σε περίπτωση που διαπίστωναν τι είχαν κλέψει τελικά.

Ακόμη και όταν έφτασε η αστυνομία δεν έλειψε η ένταση, καθώς ο αστυνομικός που πλησίασε την κλειδωμένη πόρτα του σούπερ μάρκετ φορούσε πολιτικά και έπρεπε να επιδείξει την αστυνομική του ταυτότητα για να ανοίξουν τελικά οι υπάλληλοι την κεντρική πόρτα.

Ο κ. Γκέλος μετέφερε τον φόβο και την αγωνία που πέρασαν οι τρεις υπάλληλοι το βράδυ της Πέμπτης όταν κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το δυσάρεστο αυτό περιστατικό. «Φοβηθήκαμε πολύ γιατί έχουμε οικογένειες και παιδιά πίσω μας.
Απειλήθηκε η σωματική μας ακεραιότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αν και πρόκειται για υποθέσεις, προφανώς οι δύο νεαροί ληστές παρακολουθούσαν το κατάστημα για αρκετές ημέρες, ώστε να γνωρίζουν τη διαδικασία που ακολουθούν οι υπάλληλοι με το κλείσιμο των ταμείων και την συγκέντρωση των εισπράξεων.
Την ίδια αγωνία εκφράζουν και οι κάτοικοι στην περιοχή των Αμπελοκήπων, ειδικά μετά τα αυξημένα περιστατικά διαρρήξεων που καταγράφονται σε διαμερίσματα.

Οι κάτοικοι ζητούν την αύξηση των μέτρων αστυνόμευσης, ώστε να μπορούν να κοιμούνται πιο ήσυχοι τα βράδια.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου