Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Στο μέλλον και... βλέπουμε το Καρτέρι - Πάργα

Στο μέλλον και... βλέπουμε το Καρτέρι - Πάργα

dromos_preveza_hgoumenitsa Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Δικτύων Άσχημα είναι τα μαντάτα που προκύπτουν αναφορικά τη δημοπράτηση του έργου του παραλιακού οδικού άξονα Καρτέρι-Πάργα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Παρά την αισιοδοξία που υπήρχε το προηγούμενο διάστημα ότι σύντομα θα γνωρίζαμε ακριβή ημερομηνία δημοπράτησης, οι πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι σύμφωνα με απόφαση Διεύθυνσης του Υπουργείου Υποδομών και Δικτύων, που υπογράφεται από τον Υπουργό κ. Δημήτρη Ρέππα στις 19 Φεβρουαρίου, η οποία κοινοποιήθηκε στις ενδιαφερόμενες κατασκευαστικές εταιρείες που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής στο διαγωνισμό, ανακαλείται η διακήρυξη του διαγωνισμού, προκειμένου να επαναδημοπρατηθεί στο μέλλον με τροποποίηση των αρχικών όρων.

Κάτι που σημαίνει ότι το έργο οδηγείται εκ νέου πίσω και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα επαναδημοπρατηθεί και ποιοι είναι οι όροι στους οποίους απαιτείται τροποποίηση. Θυμόμαστε τον περασμένο Νοέμβριο ότι η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το αρμόδιο Υπουργείο, είχε αποφασίσει την αναβολή της δημοπράτησης του οδικού άξονα, ώστε να συμπεριληφθεί στο διαγωνισμό και το προβληματικό κομμάτι του Νομού Πρέβεζας, η λεγόμενη Γέφυρα της Δέσπως.

Αυτή τη στιγμή είναι άγνωστο αν αυτή η απόφαση ανάκλησης της διακήρυξης του διαγωνισμού έχει σχέση και αυτή τη φορά με το κομμάτι της Πρέβεζας, αλλά γεγονός είναι ότι ένα τόσο σημαντικό έργο υποδομής, που θα συνέβαλε τα μέγιστα στην οδική ασφάλεια, πάει για το μέλλον, χωρίς καμία περαιτέρω διευκρίνιση.

Παναγιώτης Ρίζος - neoiagones.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου