Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: ΠΑΓΩΝΕΙ Ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: ΠΑΓΩΝΕΙ Ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ

Το λιγότερο ακατανόητα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αυτά που συμβαίνουν στην Διεύθυνση Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, της Διεύθυνσης δηλαδή που χειρίζεται τον Αναπτυξιακό Νόμο και τις επενδύσεις.

Είναι λογικό, ως ένα βαθμό, η Περιφερειάρχης να επιλέξει ορισμένα στελέχη που θα αντικαταστήσουν άλλα, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί τις αλλαγές αυτές να τις αποκαλεί «πολιτική αποκατάσταση» όταν μάλιστα είναι κοινό μυστικό ότι οι λόγοι της μετακίνησής τους δεν είχαν να κάνουν με τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, αλλά με πολύ πιο σοβαρά θέματα.

Τα ευτράπελα όμως δεν σταματούν εκεί....
Οι αποπεμφθέντες από την ΔΙΣΑ αξιολογητές κλήθηκαν να εισηγηθούν θέματα κατά την τελευταία συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, η οποία αποφάσισε την ένταξη μόλις τριών επενδύσεων.

Υπάρχει όμως και συνέχεια...
Πρώην αξιολογητές, ορίστηκαν τώρα σε όργανα ελέγχου επενδύσεων.
Πρόκειται για επενδύσεις που οι ίδιοι αξιολόγησαν και τις οποίες τώρα θα ελέγξουν.
Κατά το κοινώς λεγόμενο «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει...».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου- Μπάστα, προχωρά και σε επανελέγχους επενδύσεων, όχι βέβαια στην κατεύθυνση της ασφαλούς διαχείρισης της επένδυσης, αλλά με κριτήρια «ημετέρων».

Η εμμονή της στις ιδιωτικές επενδύσεις είναι πράγματα δυσεξήγητη την στιγμή μάλιστα που δεν έχει ασχοληθεί στο ελάχιστο με τις δημόσιες επενδύσεις.

Προφανώς παρανόησε την πράσινη ανάπτυξη με τους πράσινους επενδυτές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου