Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ «ΠΑΝΘΕΟΝ» ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ «ΠΑΝΘΕΟΝ»
ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ


Την Τετάρτη 24-2-2010 στις 19:00 το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών, πραγματοποίησε ημερίδα στο Πάνθεον με θέμα:

«ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΠΕ»


Στόχος της ημερίδας ήταν η γνωριμία του ΚΠΕ με την τοπική κοινωνία και με την εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς και η ενημέρωση σχετικά με το θεσμό της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Οι εισηγητές που συμμετείχαν ήταν :

1)Η κ. Σοφία Βάρελη μέλος της παιδαγωγικής ομάδας του νεοTδρυθέντος ΚΠΕ Λευκίμης, η οποία αναφέρθηκε στα προγράμματα που σχεδιάζονται από την ομάδα τους δίνοντας περισσότερη βαρύτητα στα θέματα υλικοτεχνικής και κτηριακής υποδομής, το κτήριο στην Λευκίμη προϋπήρχε, και αναφέρθηκε στα στάδια βελτίωσης τους έως τώρα.

2)Ο κ. Κατσίκης Απόστολος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα εισήγησης «Οικουμενικές και Περιβαλλοντικές μεταβολές. Η ευθηνή του ανθρώπου και ο ρόλος της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης»

Ο καθηγητής μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στα έξης:

  • Στα πολυσυζητημένα τον τελευταίο καιρό ακραία καιρικά φαινόμενα, ιδίως στην συχνότητα εμφάνισης τους που συνηγορούν υπέρ της άποψης ότι το δυσοίωνο περιβαλλοντικά μέλλον είναι ήδη εδώ.
  • Στη μείωση του όζοντος που δεν θεωρείται βέβαια πλέον μέρος κανενός σεναρίου επιστημονικής φαντασίας, αφού αποτελεί γεγονός διαπιστωμένο εδώ και δεκαετίες.
  • Στην αιφνίδια και έντονη αλλαγή των κλιματικών παραμέτρων. Η ανοδική πορεία της μέσης θερμοκρασίας της γης αποτελεί κοινή διαπίστωση κατά τα τελευταία χρόνια
  • Τέλος ο καθηγητής κατέληξε στο ερώτημα εαν θα πρέπει να τονωθεί ο ρόλος της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, κυρίως στην διαμόρφωση του συνειδητοποιημένου οικολογικά πολίτη.

3)Η κ. Τσούβαλή Κατερίνα, Υπεύθυνη Λειτουργίας του ΚΠΕ Κόνιτσας με Θέμα « ΚΠΕ Κόνιτσας και τοπική κοινωνία» η όποια επισήμανε την συμβολή του ΚΠΕ Κόνιτσας σε περιβαλλοντικά θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία όπως για παράδειγμα το θέμα της ανακύκλωσης, ενημέρωσε για τις δραστηριότητες του κέντρου και τέλος ανέφερε την παραμονή σ’ αυτό μαθητών και καθηγητών η οποία βοηθάει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Στην σημαντική αυτή Ημερίδα παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της εκπαίδευσης και εκπαιδευτικοί.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου