Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Το νησί των καταραμένων - Ο διαχειριστής - Το γάλα της θλίψης - Όλοι θέλουν λίγη αγάπη - Χρυσόσκονη


Το νησί των καταραμένων




Δύο αστυνομικοί καταφθάνουν σε απομονωμένο νησί της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ, ώστε να ερευνήσουν την υπόθεση εξαφάνισης μίας ασθενούς από την εκεί ψυχιατρική κλινική ασφαλείας. Ο χρόνος τοποθετείται ακριβώς στο 1954 -κατά διαβολική σύμπτωση σε μία εποχή που κινηματογραφικά λατρεύει ο μεγάλος Αμερικανός σκηνοθέτης- ενώ ο Scorsese επιλέγει ένα κάρο καλούς ηθοποιούς -που δεν είναι απαραίτητα αστέρες ή αστεράκια. Διασκευή ενός αβανταδόρικου μυθιστορήματος που επαναφέρει το παλιό, κλασικό και αγαπημένο λαϊκό σινεμά της διασκέδασης στην θέση του, αρκεί να κρατηθείς και να μην αγχώνεσαι με το πόσο γρήγορα περνά η ώρα.

Το γάλα της θλίψης




Περουβιανό δράμα επιπέδου με φόντο τα υψίπεδα του Machu Picchu και μία μεγάλη χάρη στην σύνθεση εικόνων που έχουν εικαστικό και σημειολογικό ενδιαφέρον. Χρυσή Άρκτο για την Berlinale 2009 και υποψηφιότητα για το φετινό ξενόγλωσσο Όσκαρ.

Όλοι θέλουν λίγη αγάπη




Η εφηβεία του John Lennon σκηνοθετείται τοποθετημένη μεταξύ της μάνας που τον εγκατέλειψε και της θείας που τον μεγάλωσε. Μία μάλλον τυπικά «σωστή» βιογραφία που «χάρισε» υποψηφιότητες για τα βραβεία BAFTA στις δύο πρωταγωνίστριες.

Χρυσόσκονη




Η προοπτική πώλησης του πατρικού σπιτιού, ιδωμένη μέσα από την ολότελα διαφορετική οπτική των τριών αδελφών. Η Μαργαρίτα Μαντά γράφει και σκηνοθετεί την Μάνια Παπαδημητρίου, τον Αργύρη Ξάφη και την Άννα Μάσχα.

Ο διαχειριστής




Ένας 50άρης, του οποίου η οικογενειακή ζωή έχει φτάσει σε τέλμα, αναλαμβάνει σε ένδειξη φιλοτιμίας και καλών προθέσεων την θέση του διαχειριστή στην πολυκατοικία όπου μεγάλωσε. Παράλληλα, βλέπει σαν σανίδα σωτηρίας την ερωτική του σχέση με μία κατά πολύ νεότερή του γυναίκα. Αυτή είναι η νέα ταινία του Περικλή Χούρσογλου, που τιμήθηκε με το βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών στο περασμένο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου