Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Αδειάζουν λαθρομετανάστες & στα παράλια τωρα! 20 Αφγανοί συνελήφθησαν στα Σύβοτα

Αδειάζουν λαθρομετανάστες & στα παράλια τωρα!
20 Αφγανοί συνελήφθησαν στα Σύβοτα

Νέες διόδους έχουν ανοίξει οι σύγχρονοι δουλέμποροι, που μεταφέρουν λαθρομετανάστες με την υπόσχεση να τους εξασφαλίσουν πρόσβαση στην Ιταλία.

Με δεδομένο ότι τα μέτρα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έχουν ενταθεί, φροντίζουν να τους αφήνουν σε άλλα παραθαλάσσια σημεία, προκειμένου από κει τους παραλαμβάνει σκάφος για συνεχιστεί το ταξίδι. Ένα ταξίδι που πληρώνεται πανάκριβα και συνήθως δεν ολοκληρώνεται ποτέ.

Στα Σύβοτα αστυνομικοί της Υ.Α. Ηγουμενίτσας μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφορίας συνέλαβαν δεκαπέντε λαθρομετανάστες Αφγανικής καταγωγής (οκτώ άνδρες και επτά γυναίκες), οι οποίοι συνόδευαν και τέσσερα ανήλικα παιδιά που λίγο νωρίτερα είχαν αποβιβαστεί από Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας .

Μετά από αναζητήσεις το όχημα εντοπίστηκε την 04.30΄ώρα της ιδίας στα διόδια Ακτίου της Ε.Ο. Πρέβεζας - Λευκάδας και αστυνομικοί της Α.Δ. Πρέβεζας συνέλαβαν τον οδηγό του υπήκοο Συρίας καθώς και τον συνοδηγό υπήκοο Ιράκ.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι ανωτέρω από κοινού μετέφεραν από την Αθήνα στα Σύβοτα Θεσπρωτίας τους λαθρομετανάστες έναντι χρηματικής αμοιβής δύο χιλιάδων ευρώ έκαστος, προκειμένου στην συνέχεια προωθηθούν με άγνωστο σκάφος στην Ιταλία.

Επίσης αναζητείται άγνωστο άτομο το οποίο επέβαινε σε άλλο Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο και λειτουργούσε ως προπομπός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου