Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Εγώ ως πρώην κάτοικος Ηγουμενίτσας θα πω ενα πραγμα.
Δεν θα πω αν ήταν η όχι μούφα το καρναβάλι γιατι δεν με αντιπροσωπεύει αυτό του είδους η διασκέδαση.

Θα πώ όμως το εξής:

Το καρναβάλι, στις περισσότερες πόλεις παγκοσμίως είναι πολύ απλά ένα εμπορικό προϊόν το οποίο έχει ώς σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών στην πόλη ώστε ... να αφήσουν τα χρήματά τους.

Έτσι όχι μόνο γίνεται απόσβεση των χρημάτων που δαπανούνται για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, αλλά δίνεται και μια ώθηση σε όλη την τοπική αγορά.

Εδώ λοιπόν είχαμε την αντίθετη ακριβώς περίπτωση, οργανώθηκε απλά ενα πανηγυράκι για να περάσουν οι Ηγουμενιτσιώτες καλά...μηδενικό Μάρκετινγκ του καρναβαλιού προς τα έξω...και κανένας μακροπρόθεσμος σχεδιασμός.

Ίσα ίσα...που έφυγαν λεφτά απο τη πόλη για να νοικιαστούν άρματα, στολές κτλ κτλ.

Στις δύσκολες εποχές που ζούμε λοιπόν θεωρώ ότι έγινε ένας κάκιστος οικονομικός σχεδιασμός της όλης υπόθεσης μου μόνο ζημίες έφερε στην πόλη.
Ακόμα και στην ΕΤ3 που προβλήθηκε ακούγαμε μόνο τραγουδάκια...μια μοναδική ευκαιρία να προβληθεί ο τόπος προς τα έξω πήγε χαμένη.

Καλά χάθηκε να φέρετε εκπροσώπους απο τις διευθύνσεις Τουρισμού της Νομαρχίας και του Δήμου;
Η τουλάχιστον να έχετε μια συνεργασία μαζί τους;

Κλείνοντας να πώ το εξής:
Αν όντως υπάρχει θέληση να γίνει εμπορική εκμετάλλευση του καρναβαλίου, πρέπει να γίνει μια πιό οργανωμένη συλλογική προσπάθεια την οποία βέβαια θα στηρίξει και ο εμπορικός σύλλογος αφού έχει και άμεσο οικονομικό συμφέρον.

Απο την άλλη αν θέλετε απλά να οργανώσετε ένα πανηγυράκι θεωρώ ότι είναι καλύτερο οι συγκεκριμένες δαπάνες να κατευθυνθούν στα άλλα πολλά προβλήματα της πόλης.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ - Χ.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου