Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΠΡΕΒΕΖΑ: Δημοτική Πινακοθήκη το παλιό Πανδοχείο Πατίκου

ΠΡΕΒΕΖΑ: Δημοτική Πινακοθήκη το παλιό Πανδοχείο Πατίκου

Ο Δήμος Πρέβεζας συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα «Θησέας» το παλιό πανδοχείο Πατίκου ώστε να αναδείξει το ιστορικό κτίριο σε χώρο πολιτισμού.

Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές και το κτίριο να ξαναζωντανέψει και πάλι.

Τα πανδοχείο αγοράστηκε τέλη του 1980 από το Δήμο Πρέβεζας όμως οι εργασίες για την ανάπλασή του σταμάτησαν το 2001 λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων.«Λαμβάνουμε υπόψη τα ιδιαίτερα στοιχεία και την ιστορία του χώρου» τόνισε ο Δήμαρχος Μιλτιάδης Κλάπας και έθεσε ως χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών το διάστημα τεσσάρων μηνών.

Η μετατροπή του παλιού πανδοχείου σε Δημοτική Πινακοθήκη με την ονομασία «Γιάννης Μόραλης» θα είναι η πρόταση που θα καταθέσει ο κ. Κλάπας στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο.

Και επισήμανε:
«Γνωρίζω ότι υπήρχαν παλαιότερες προτάσεις για την δημιουργία λαογραφικού Μουσείου στον χώρο αυτό θεωρούμε όμως ότι η μετατροπή του αυτή την ώρα σε Δημοτική Πινακοθήκη, θα δημιουργήσει ένα χώρο ζωντανό με υποδομές που θα στεγάσει έργα που αφορούν την Πρέβεζα ενώ θα φιλοξενήσει και περιοδικές εκθέσεις ζωγραφικής όλο τον χρόνο» , καταλήγοντας τόνισε ότι το παλιό πανδοχείο θα συμβάλει ουσιαστικά στον πολιτισμό της Πρέβεζας.

topikifoni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου