Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Άγνοια για την απάτη με τα πολυτελή αυτοκίνητα δηλώνει ο Γιαννιώτης πρώην αστυνομικός

Άγνοια για την απάτη με τα πολυτελή αυτοκίνητα δηλώνει ο Γιαννιώτης πρώην αστυνομικός

Τα λεφτά τους πίσω ζητάνε τα εκατοντάδες θύματα - Βροχή οι μηνύσεις και οι αγωγές

Ρεπορτάζ:Γιάννης Κεΐσογλου

Προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που εξαπατήθηκαν από το κύκλωμα με τα πολυτελή φθηνά αυτοκίνητα και έχασαν τα χρήματά τους, έρχονται στην επιφάνεια όσο το κουβάρι αυτής της πρωτοφανούς σε μέγεθος και έκταση απάτης ξετυλίγεται.

Την ίδια στιγμή ο συνταξιούχος αστυνομικός από τα Γιάννινα έχει καταφύγει σε γνωστό ποινικολόγο της πόλης, μετά από ομαδική αγωγή που κατατέθηκε εναντίον του, αλλά και εναντίον της αδελφής του από εξαπατηθέντες της Αθήνας.

Στα Γιάννινα με τους μετριότερους υπολογισμούς η Αθηναία που φέρεται ως ο εγκέφαλος του κυκλώματος εξαπάτησε περισσότερα από 300 άτομα τα οποία πιστεύοντας ότι το όνειρο της απόκτησης ενός καλού αυτοκινήτου θα γινότανε πραγματικότητα έδωσαν είτε στην ίδια, είτε στον αδελφό της, είτε κατέθεσαν τα ποσά σε τράπεζες ποσά που αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ.

KAI ΣΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ!
Η δράση τους όμως δεν περιορίστηκε μόνο στα Γιάννινα, ανάλογες «επιχειρήσεις» έστησαν και στην Αθήνα με εκατοντάδες θύματα, αλλά και σε άλλες πόλεις της Κρήτης και της Βόρειας Ελλάδας.
Μάλιστα πολλοί από τους υποψήφιους αγοραστές προκειμένου να αρπάξουν την …ευκαιρία πήραν δάνεια από τράπεζες, ενώ άλλοι δανείστηκαν από συγγενείς και φίλους.

Η περίπτωση ενστόλου που υπηρετεί στα Ιωάννινα είναι χαρακτηριστική, τώρα βρίσκεται σε απόγνωση αφού το ποσό των 20.000 ευρώ που έλαβε ως δάνειο για το πολυπόθητο αυτοκίνητο δεν έχει αντίκρισμα.
Άλλη περίπτωση επίσης ενστόλου από την Αθήνα είναι ενδεικτική.

Προκειμένου να συγκεντρώσει το ποσό για την αγορά του αυτοκινήτου ζήτησε από τη υπηρεσία του να μεταβεί με αποστολή σε επικίνδυνη ζώνη στο εξωτερικό.
Μεγάλος αριθμός ανθρώπων που δεν είχαν τα χρήματα και αναγκάστηκαν να δανειστούν, βρίσκονται σε απόγνωση και στρέφονται τώρα νομικά εναντίον του κυκλώματος σε μια προσπάθεια να πάρουν τα χρήματά τους πίσω αλλά και να τιμωρηθούν.

ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΓΝΟΙΑ…
Σε ότι αφορά το συνταξιούχο αστυνομικό από τα Γιάννινα που είναι αδελφός της Αθηναίας και μέσω αυτού πολλοί την προσέγγισαν και άλλοι τη γνώρισαν και προσωπικά ζητώντας της να τους προμηθεύσει με αυτοκίνητα έχει κατατεθεί ομαδική αγωγή εναντίον του, από κατοίκους των Αθηνών.
Ο δικηγόρος του γνωστός ποινικολόγος των Ιωαννίνων κ. Δημήτρης Μπούκας μαζί με τη δικηγόρο κ. Αμαλία Τάσση δηλώνουν ότι την επόμενη εβδομάδα ο πελάτης τους θα καταθέσει μηνύσεις εναντίον τους για ψευδή καταμήνυση αφού ουδέποτε τους έχει συναντήσει, ούτε είχε καμία συναλλαγή μαζί τους, καθώς του είναι παντελώς άγνωστοι.

Ο ρόλος του, σύμφωνα με τους δικηγόρους του και μόνο για ελάχιστους κατοίκους των Ιωαννίνων, ήταν να μιλήσει στην αδελφή του μετά την παρότρυνση τους και αφού έμαθαν τη συγγενική τους σχέση προκειμένου να δώσει και σε αυτούς ένα καλό αυτοκίνητο.Ωστόσο θύματα του κυκλώματος καταγγέλλουν ότι εισέπραττε και χρήματα κόβοντας μάλιστα απλές αποδείξεις είσπραξης στο όνομα της αδελφής του, ενώ έφερε σε επαφή και πολλούς ακόμη μαζί της.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Από την πλευρά του ο δικηγόρος των θυμάτων κ. Δημοσθένης Δημοσθένους δηλώνει ότι θα κατατεθούν άμεσα μηνύσεις και αγωγές εναντίον και των δυο καθώς το αδίκημα είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και θα επιδιωχθεί επιστροφή των χρημάτων των πελατών του, αλλά και η τιμωρία τους από τη δικαιοσύνη.

Εν τω μεταξύ μέρα με την ημέρα γίνεται γνωστό και το εύρος της απάτης.
Μετά τη δημοσιοποίηση εμφανίστηκαν θύματα από την Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα που δήλωσαν ότι και σε αυτές τις πόλεις το κύκλωμα είχε απλώσει τα πλοκάμια του με δεκάδες κατοίκους να έχουν πέσει στην καλοστημένη και άρτια οργανωμένη παγίδα, χάνοντας μεγάλα ποσά.

proinoslogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου