Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

«Μηδενίζεται» η λίστα στην Πρέβεζα Προβληματισμός όμως για το προσωπικό στα Κέντρα Απεξάρτησης

«Μηδενίζεται» η λίστα στην Πρέβεζα
Προβληματισμός όμως για το προσωπικό στα Κέντρα Απεξάρτησης

okana_prevezaΠροβληματισμός υπάρχει στα Κέντρα Απεξάρτησης αφού τα τελευταία δύο χρόνια ο ΟΚΑΝΑ προσλαμβάνει όλο το προσωπικό που του χρειάζεται από εταιρείες ενοικιάσεως εργαζομένων.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» σε αυτό το διάστημα νέες μονάδες στελεχώθηκαν εξ ολοκλήρου με άτομα από ιδιωτική εταιρεία με κίνδυνο, τώρα που λήγουν οι δεκαεξάμηνες συμβάσεις τους, να μπει λουκέτο σε μονάδες.

Κέρκυρα, Λαμία, Πρέβεζα και Βόλος είναι οι νέες μονάδες, όπου έχουν προσληφθεί 33 άτομα.
Η Κέρκυρα, μάλιστα κινδυνεύει να κλείσει, καθώς έληξαν στο τέλος του χρόνου οι συμβάσεις και των 5 εργαζομένων της οι οποίοι δουλεύουν εθελοντικά για 45 ημέρες.

Το ίδιο θα συμβεί και το επόμενο διάστημα στο κέντρο απεξάρτησης που λειτουργεί και στην Πρέβεζα, αφού 4 από τους 10 εργαζόμενους έχουν το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Η ανησυχία όλων είναι μεγάλη, αφού η λειτουργία του κέντρου στο νομό Πρέβεζας ήταν ένα από τα πάγια αιτήματα των φορέων της περιοχής και η μέχρι σήμερα πορεία του έχει να δείξει μόνο θετικά αποτελέσματα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στα προγράμματα του κέντρου έχει απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος των ατόμων που είχαν εγγραφεί στη λίστα αναμονής.

Αυτή τη στιγμή παρακολουθούν το πρόγραμμα απεξάρτησης 130 άτομα και εκτός λίστας είναι μόνο 15, αριθμός που οι υπεύθυνοι πιστεύουν ότι θα ενταχθεί το επόμενο διάστημα.

Το γεγονός αυτό χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως θετικό αν σκεφτεί κανείς ότι σε άλλα κέντρα απεξάρτησης οι ενδιαφερόμενοι περιμένουν ακόμη και τέσσερα χρόνια για να μπουν σε πρόγραμμα.

Το ερώτημα που τίθεται από τους περισσότερους είναι κατά πόσο αυτό το εργασιακό καθεστώς μπορεί να ισχύει στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών, όταν οι χρήστες που βρίσκονται στα προγράμματα υποκατάστασης θα αναγκάζονται να τα σταματούν επειδή έκλεισε η μονάδα ή να αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο διαφορετικούς ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου