Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Ίση μεταχείριση στους μηχανικούς,

Ίση μεταχείριση στους μηχανικούς,
απόφοιτους Τ.Ε.Ι.

Ζητά με επιστολή του το περιφερειακό τμήμα Ιωαννίνων της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών

Την καθιέρωση, ίσης βαθμολογικής και μισθολογικής εξέλιξης των Μηχανικών Ανώτατης Εκπαίδευσης, είτε αυτοί προέρχονται από Πανεπιστήμια είτε από Τ.Ε.Ι., ζητά με επιστολή που απέστειλε προς της Γ.Γ.Π.Η., τον νομάρχη και τον δήμαρχο Ιωαννίνων, αλλά και τους διοικητές των δύο νοσοκομείων της πόλης το περιφερειακό τμήμα Ιωαννίνων της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.).

Η επιστολή που υπογράφεται από τον πρόεδρο Σωτήρη Κολιό και τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Μακρή του περιφερειακού τμήματος της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ., η οποία εκπροσωπεί 680 Μηχανικούς Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στα Γιάννινα, σημειώνει πως αν και η Ανώτατη Εκπαίδευση αποτελείται από δύο τομείς, τους οποίους χαρακτηρίζει παράλληλους και ισότιμους μεταξύ τους, εν τούτοις στο Δημόσιο Τομέα εξακολουθεί να υφίσταται η διάκριση, στην εξέλιξη, στην στελέχωση και στις προσλήψεις με βαθμολογικό και μισθολογικό προβάδισμα της Π.Ε. έναντι της Τ.Ε. κατηγορίας.

Διαμαρτύρεται ουσιαστικά πως οι προκηρύξεις για θέσεις στο δημόσιο, αλλά και οι μισθολογική και όχι μόνο εξέλιξη των μηχανικών, γίνονται με τον τρόπο που ευνοεί του κατόχους πτυχίου Α.Ε.Ι. έναντι σε όσους έχουν πτυχίο από Τ.Ε.Ι.

Γι' αυτό το λόγο, όπως υπογραμμίζουν ζητούν να υπάρχει πρόβλεψη στους διαγωνισμούς, ώστε το 50% των θέσεων Μηχανικών να είναι απόφοιτοι των Ανωτάτων Ιδρυμάτων του Τεχνολογικού Τομέα καθώς και την καθιέρωση, ίσης βαθμολογικής και μισθολογικής εξέλιξης των Μηχανικών Ανώτατης Εκπαίδευσης, είτε αυτή προέρχονται από Τ.Ε.Ι. είτε από Α.Ε.Ι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου