Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

«Φούσκωσε» ο Καλαμάς και απειλεί καλλιέργειες! Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες της Νομαρχίας Θεσπρωτίας

«Φούσκωσε» ο Καλαμάς και απειλεί καλλιέργειες!

Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες της Νομαρχίας Θεσπρωτίας


«Φούσκωσαν» τα νερά του Καλαμά, λόγω των βροχοπτώσεων, και… απειλούν καλλιεργήσιμες εκτάσεις.Ειδικότερα, από την συνεχώς αυξανόμενη στάθμη των νερών, έχουν δημιουργηθεί προβλήματα σε παράχθιες καλλιέργειες σε δημοτικά διαμερίσματα των Δήμων Φιλιατών και Σαγιάδας.

Η ορμή των νερών είναι μεγάλη, η κατάσταση όμως ελέγχεται προς το παρόν.
Οι υπηρεσίες της Νομαρχίας Θεσπρωτίας βρίσκονται σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν, αν χρειαστεί, κάθε αρνητική εξέλιξη.

Ωστόσο το θέμα έχει και άλλη άποψη…
Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών που "αύξησαν" τα ποτάμια της Ηπείρου, αποτελούν ευοίωνο σημάδι για τους λάτρεις του ράφτινγκ, για όσους δηλαδή αναζητούν την ένταση στον ελεύθερο χρόνο τους και την επαφή με τη φύση.

Το Rafting είναι ένα ομαδικό άθλημα περιπέτειας και η συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων αποτελεί βασική συνιστώσα μιας επιτυχημένης κατάβασης ποταμού με φουσκωτή βάρκα.
Το εγχείρημα αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί σε κάθε είδους ποταμό -ανεξάρτητα με το βαθμό δυσκολίας του- αρκεί αυτός να είναι πλωτός.

Η κατάβαση μπορεί να εκτελεστεί σε ήρεμα ποτάμια προσφέροντας με αυτό το τρόπο μια όμορφη περιήγηση στα τοπία της περιοχής.
Αντίστοιχα, μπορεί να εκτελεστεί σε ορμητικά ποτάμια με τεχνικές δυσκολίες όπως καταρράκτες και βράχοι που συγκλονίζουν το πλήρωμα της βάρκας και ανεβάζουν κατακόρυφα την αδρεναλίνη τους.

proinoslogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου