Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Εκπαιδευτικό Διήμερο στα Τζουμέρκα από τη Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας

Εκπαιδευτικό Διήμερο στα Τζουμέρκα από τη Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας

«Διάσωση σε χιονοσκεπή περιοχή» ήταν το αντικείμενο του εκπαιδευτικού διημέρου στα Τζουμέρκα που πραγματοποίησε η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων ν. Πρέβεζας στο πλαίσιο προγράμματος εκπαίδευσης της ειδικής Διασωστικής ομάδας πολλαπλών αποστολών.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στα Τζουμέρκα στην ευρύτερη περιοχή του καταφυγίου Πραμάντων, η οποία περιελάμβανε εκπαίδευση στην κίνηση ομάδας σε χιονοσκεπή περιοχή, μέθοδοι νυχτερινής έρευνας και άσκηση με εικονική έρευνα - διάσωση και μεταφορά τραυματία σε χιονοσκεπή περιοχή από μέλη της ΕΔΟΠΑ.

Στην άσκηση χρησιμοποιήθηκε ειδικός εξοπλισμός που διαθέτει η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας που της έχει παραχωρηθεί από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πρέβεζας μέσω της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε υπό εξαιρετικά δύσκολες και σκληρές καιρικές συνθήκες με έντονη χιονόπτωση και πολύ ισχυρό αέρα.

Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν η εξοικείωση των μελών της ΕΔΟΠΑ στις δύσκολες συνθήκες του χειμερινού βουνού, η ομαδικότητα των μελών ώστε να μπορούν να λειτουργούν σε μικρές ομάδες ώστε να έχουν μικρό χρόνο αντίδρασης και μικρή ανάγκη υποστήριξης, δίνοντας έτσι το πλεονέκτημα της γρήγορης ανάπτυξης χωρίς ιδιαίτερες οδηγίες.

Αθηνά Παππά - neoiagones.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου