Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Στοπ σε νέο κύκλωμα δουλεμπόρων

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Στοπ σε νέο κύκλωμα δουλεμπόρων

Δεν έβαλαν μυαλό τα μέλη της διεθνούς σπείρας που προωθεί άτομα ασιατικής καταγωγής από την Ελλάδα στην Ιταλία, μέσω του λιμένα Ηγουμενίτσας, εφοδιάζοντας τους με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, αφού παρά τη σύλληψη 7 αλλοδαπών μελών της ίδιας σπείρας στις 18 Ιανουαρίου, στην Ηγουμενίτσα, 5 ακόμη μέλη προσπάθησαν ξανά το προηγούμενο Σάββατο να μεταφέρουν ακόμη 16 αλλοδαπούς, εκ των οποίων οι 5 ανήλικοι, κατόχους πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Η τύχη τους όμως ήταν ίδια με αυτή των συνεργατών τους, αφού εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς στις 7.30 το πρωί στην προσπάθειά τους να μεταφέρουν τους λαθρομετανάστες με 4 Ι.Χ. αυτοκίνητα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας, ενώ κατασχέθηκαν πέντε (5) πλαστά δελτία ταυτότητας χωρών Ε.Ε., δέκα (10) πλαστά διαβατήρια και τα τέσσερα (4) ως άνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα. Προανάκριση διενεργεί η Υ.Α. Ηγουμενίτσας.


Αύξηση των μέτρων ασφαλείας
Η Αστυνομική Διεύθυνση του νομού Θεσπρωτίας, έχει πλέον σε μόνιμη βάση σε συγκεκριμένους χώρους έξω από το λιμάνι της πόλης τέσσερα αυτοκίνητα που ελέγχουν τις όποιες κινήσεις και ανακόπτει τις προσπάθειες να μπουν στο χώρο του λιμένα οι λαθρομετανάστες, ενώ τις απογευματινές ώρες προστίθεται και 5ο όχημα.

Όλα αυτά στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, όπου μετά από συζήτηση πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις που στόχο έχουν να δώσουν ένα τέλος στην ανεξέλεγκτη μεταφορά παράνομων μεταναστών μέσω της Θεσπρωτίας.

Παράλληλα στο λιμάνι οι Αστυνομικές Αρχές τοποθέτησαν ειδικό μηχάνημα με το οποίο και ελέγχουν την πλαστότητα ή μη των εγγράφων που παρουσιάζουν οι ύποπτοι.

Με εντολή επίσης του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου έχουν τοποθετηθεί μπλόκα σε συγκεκριμένα σημεία στην Πρέβεζα, την Άρτα και τα Γιάννενα στην περιοχή της Τύριας, ώστε να ανακόπτεται η προσπάθεια έλευσης στην Ηγουμενίτσα με απώτερο σκοπό την Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου