Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Ένοπλη ληστεία σε περίπτερο!

Ένοπλη ληστεία σε περίπτερο!

Μία ασυνήθιστη για τα τοπικά τουλάχιστον δεδομένα ληστεία έγινε στις 8.15 το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή Σεισμοπλήκτων.

Ένας άγνωστος άνδρας, φορώντας κουκούλα, που κάλυπτε ολόκληρο το πρόσωπό του και κρατώντας στα χέρια του ένα όπλο απείλησε την υπάλληλο του περιπτέρου στην οδό Περίδη, ζητώντας να του δώσει τα χρήματα του ταμείου.


Η νεαρή υπάλληλος έντρομη και έχοντας το όπλο λίγα μόλις εκατοστά από το πρόσωπό της έβγαλε τα χρήματα που βρισκόταν στο ταμείο (περίπου 1000 ευρώ) και του τα έδωσε.
Ο ληστής φεύγοντας της είπε να μη φωνάξει ούτε να καλέσει σε βοήθεια και εξαφανίστηκε με τα πόδια.

Λίγη ώρα αργότερα επιτόπου έφτασε κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας που διενεργεί και την προανάκριση, όμως από τις πρώτες έρευνες δεν προέκυψε κάτι αναφορικά με τον δράστη.Η νεαρή υπάλληλος, που μόλις πριν από δύο εβδομάδες είχε πιάσει δουλειά στο περίπτερο δήλωσε βέβαιη, ότι πρόκειται για Έλληνα, αφού μιλούσε άπταιστα τα ελληνικά λέγοντας «γρήγορα τα λεφτά και μη φωνάξεις κανέναν».

Όπως είπε μετά από αυτό το περιστατικό δεν πρόκειται να εργαστεί ξανά απογευματινές ώρες. Παρότι η ώρα δεν ήταν περασμένη, στην περιοχή την ώρα της ληστείας δεν υπήρχε κίνηση και αυτό φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκε ο ληστής που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών είναι ηλικίας 25-30 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως τα περίπτερα τα δύο τελευταία χρόνια με τον έναν ή τον άλλο τρόπο βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της εγκληματικότητας, αφού περίπτερα στην περιφέρεια των Ιωαννίνων έχουν γίνει στόχος διαρρηκτών από σπείρα, τα μέλη της οποίας διαφεύγουν.
Το προχθεσινό περιστατικό πάντως ήταν το πρώτο αντίστοιχο όπου χρησιμοποιήθηκε όπλο με την απειλή του οποίου ο ληστής απέσπασε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου