Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Ευρωπαϊκός διαγωνισμός Βίντεο για την Επιχειρηματικότητα έτους 2010

Ευρωπαϊκός διαγωνισμός Βίντεο για την Επιχειρηματικότητα έτους 2010

Το βίντεο αυτό έχει τίτλο «Entrepreneur Vs Employe» και κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «The entrepreneurial spirit» για το έτος 2009, όπου και πρωτοξεκίνησε ο εν λόγο διαγωνισμός. Δημιουργός του Βίντεο είναι ο κος Ducsai Szabolcs από την Ουγγαρία.

Και τί θέλει να πει ο «ποιητής» με το βίντεο αυτό? Ότι βεβαίως εάν είσαι υπάλληλος και δουλεύεις για κάποιον άλλο, θα “τρέχεις” συνεχώς για όλη σου την ζωή, χωρίς να μπορείς να ξεφύγεις το περίφημο “Rat Race” του Robert Kiyosaki.

Ενώ εάν αισθανθείς ελεύθερος, πιστέψεις στον εαυτό σου και στις δυνάμεις σου, και αφήσεις την δημιουργικότητα και φαντασία σου να αναλάβουν τα “ινία” της ζωής σου θα μπορέσεις να έχεις μια “νέα ζωή”.


Πολύ καλό βίντεο!

Για την ιστορία αναφέρω ότι το δεύτερο βραβείο το κέρδισε ένας Έλληνας ο κος Αριστείδης Παπαστυλόπουλος στον οποίο δίνουμε πολλά συγχαρητήρια.

Δείτε το Βίντεο.

Ο διαγωνισμός αυτός λοιπόν συνεχίζεται και εφέτος (2010). Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενθαρρύνει τους Ευρωπαίους να αποδείξουν τη δημιουργικότητα και τις δεξιότητές τους, δημιουργώντας ένα σύντομο βίντεο που να καταπιάνεται με τα ακόλουθα ερωτήματα:

  • Τι ακριβώς είναι η επιχειρηματικότητα;
  • Τι θα ενθάρρυνε τους ανθρώπους να γίνουν επιχειρηματίες;
  • Τι είναι αυτό που μπορεί να γκρεμίσει παλιές προκαταλήψεις και να προσφέρει νέα οράματα επιχειρηματικού πνεύματος;

Ο διαγωνισμός θα είναι ανοιχτός έως τις 9 Απριλίου 2010. Ο νικητής θα πάρει περίπου 3.000 ευρώ, ο δεύτερος 2.000 ευρώ, και ο τρίτος 1.000 ευρώ.

Όσοι λοιπόν έχετε κάποια ιδέα, βγάλτε την κάμερα και ξεκινήστε γυρίσματα!

Περισσότερα θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου