Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Απολογισμός τριετίας του Νομάρχη Άρτας

Απολογισμός τριετίας του Νομάρχη Άρτας

Σε δημόσιο απολογισμό των έργων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Άρτας για την τριετία που πέρασε προχώρησε ο Νομάρχης Άρτας Γιώργος Παπαβασιλείου την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “ARTA PALACE”.

«Είμαστε τολμηροί – αξιόπιστοι – διεκδικητικοί» τόνισε ο Νομάρχης Άρτας, στην ολοκλήρωση της προβολής βίντεο με τον απολογισμό των έργων της Νομαρχίας.

«Τολμηροί, γιατί βγάλαμε στην επιφάνεια έργα που κανείς δεν τόλμησε να αγγίξει στο παρελθόν όπως το ζήτημα οικοπέδου για την ανέγερση Διοικητηρίου, το ΒΙΠΑ και το Γεωθερμικό Πεδίο Συκεών, που η προκήρυξή του εκκρεμεί στην Περιφέρεια Ηπείρου σήμερα. Αξιόπιστοι, γιατί υλοποιούμε το Κοινωνικό Συμβόλαιο που φέραμε στους πολίτες πριν τρία χρόνια και διεκδικητικοί διότι δεν είναι μικρό πράγμα να μπορέσεις να αξιοποιήσεις προγράμματα και να φέρεις 45 εκατ. ευρώ σε τρία χρόνια στο νομό» είπε ο κ. Παπαβασιλείου απευθυνόμενος στο ακροατήριο που αποτελούσαν πολιτικοί και διοικητικοί εκπρόσωποι του νομού.

Ο κ. Παπαβασιλείου υπογράμμισε πως θα δοθεί βαρύτητα σε έργα και παρεμβάσεις οι οποίες έχουν ξεκινήσει γιατί, όπως είπε, «αναδιπλωνόμαστε, όπως στην περίπτωση του ΒΙΠΑ, αλλά δεν παραιτούμαστε. Θα επανεξετάσουμε και σ’ αυτό το θέμα τις πιθανές λύσεις, γιατί εμείς μπαίνουμε μπροστά και το θέλουμε, άλλοι δεν θέλησαν. Και σ’ αυτό τον τομέα αλλά και σε άλλους έχουμε έργο μπροστά μας και έτσι θα συνεχίσουμε».

Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο Νομάρχης στο κεφάλαιο του πολιτισμού, υπογραμμίζοντας για μια ακόμη φορά ότι «ανάπτυξη δεν είναι μόνο οι υποδομές», αναφέροντας μεταξύ άλλων την εκδήλωση που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής, την συμμετοχή σε τηλεοπτικές εκπομπές καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας που όπως είπε «έβγαλαν την Άρτα προς τα έξω και αύξησαν την επισκεψιμότητα της περιοχής».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Παπαβασιλείου επανέλαβε πως η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση χάραξε πολιτική ανοιχτών θυρών και έτσι θα συνεχίσει.
Αναφερόμενος στα πεπραγμένα της τριετίας που πέρασε όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα, τις υποδομές κλπ. ο κ. Παπαβασιλείου τόνισε: «αναπτύξαμε σχέσεις αμφίδρομης επικοινωνίας και ενημέρωσης με όλους τους φορείς και τους πολίτες του νομού κάνοντας πράξη μία καινοτόμο πρωτοβουλία τακτικών επισκέψεων στα Δημοτικά Συμβούλια, στα Δημοτικά διαμερίσματα, στα συμβούλια των κοινωνικών εταίρων και των επιχειρήσεων. Καταστήσαμε σαφές ότι επιζητούμε τον κοινωνικό έλεγχο και θέτουμε σε πρώτη προτεραιότητα τον δημοκρατικό προγραμματισμό. Ενεργοποιήσαμε και δώσαμε λόγο στον πολίτη μετατρέποντάς τον από απαθή θεατή σε ενεργό και ισότιμο συμμέτοχο και συνδιαμορφωτή των αποφάσεών μας. Η πολιτική των «ανοιχτών θυρών» δεν ήταν τελικά σύνθημα αλλά η απτή καθημερινή πραγματικότητα που χαρακτήρισε τη πορεία μας τα χρόνια αυτά. Ανταποκριθήκαμε αποφασιστικά στην μεγάλη πρόκληση που λέγεται Δημόσια Διοίκηση. Στόχος μας ένα ανθρωποκεντρικό σύστημα που κινείται, υπηρετεί και στηρίζει τον πολίτη με σεβασμό και αξιοπρέπεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου