Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Πόλεμος χαρακωμάτων για την υπόθεση των ομολόγων - Έκθετος για μία ακόμη φορά ο ΜΠΕΖΑΣ

Πόλεμος χαρακωμάτων για την υπόθεση των ομολόγων - Έκθετος για μία ακόμη φορά ο ΜΠΕΖΑΣ

Αίσθηση προκάλεσαν τα όσα υποστήριξε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Αντώνης Μπέζας, ότι το πρόστιμο ύψους 5,5 δις ευρώ που επεβλήθη στην «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή» για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων, δεν παρεγράφη όπως έχει καταγγελθεί στη Βουλή, αλλά απλώς ανεστάλη η είσπραξή του μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη στην οποία έχει προσφύγει η εταιρεία.

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις του κ. Μπέζα, η ΥΠΕΕ επέβαλε τα πρόστιμα και ενημέρωσε την ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών, η οποία μετά από δύο μήνες, χωρίς να υπάρξει προσφυγή στη Δικαιοσύνη εκ μέρους της εταιρείας, κοινοποίησε το πρόστιμο στην εταιρεία.

Έπειτα από λίγες ημέρες, η «Ακρόπολις» προχώρησε σε προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Κατόπιν αυτών, όπως υποστηρίζει ο κ. Μπέζας, οι υπηρεσίες ήραν τη βεβαίωση για το 90% του προστίμου, λόγω της προσφυγής.

«Πρόκειται για αναστολή και όχι για διαγραφή του προστίμου, αφού κανείς δεν έχει δικαίωμα να το πράξει, ούτε ο υπουργός», όπως είπε.

Σάλο προκάλεσε στην Επιτροπή Απολογισμού και Γενικού Ισολογισμού του Κράτους, το βράδυ της Τετάρτης, Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία ανέφερε ότι το πρόστιμο ύψους 5,5 δις που είχε επιβληθεί στην εταιρεία «Ακρόπολις Χρηματηστηριακή» για την υπόθεση των ομολόγων διεγράφη με απόφαση του προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. ΦΑΕΕ Αθηνών, ο οποίος έχει θεωρήσει ως εμπρόθεσμη την ακυρωτική προσφυγή της εταιρείας.

Την καταγγελία έκανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς. Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης υπενθύμισε πως της υπόθεσης έχει επιληφθεί εισαγγελέας και επιφυλάχθηκε να δώσει πλήρεις διευκρινίσεις κατά τη συζήτηση του Απολογισμού στην Ολομέλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου