Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Γιατροί και εκπαιδευτικοί συμμετέχουν στην απεργία της 10ης Φεβρουαρίου

Γιατροί και εκπαιδευτικοί συμμετέχουν στην απεργία της 10ης Φεβρουαρίου



Σε δύο 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις, στις 10 Φεβρουαρίου, μαζί με την ΑΔΕΔΥ, και στις 8 Μαρτίου, προχωρούν οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης, διεκδικώντας μισθολογικές αυξήσεις και ζητώντας να μην αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών. Κινητοποιήσεις για τις 10/2 εξήγγειλαν και οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των τοπικών ενώσεων καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) υπερψήφισαν την πρόταση της ΟΛΜΕ για τις δύο 24ωρες απεργίες.

Οι καθηγητές προειδοποιούν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μετά τις 10 Μαρτίου, και μέχρι τέλος του σχολικού έτους, ενώ στην απεργία του Μαρτίου έχουν προσκαλέσει να συμμετάσχουν και τους δασκάλους.

Η υπουργός Παιδείας, πάντως, έχει ζητήσει τόσο από την ΟΛΜΕ όσο και από τη ΔΟΕ να καταθέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου προτάσεις για ορισμένες από τις επικείμενες αλλαγές, όπως το σύστημα επιλογής στελεχών της εκπαίδευσης, η αρχική εκπαίδευση και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Με κινητοποιήσεις έχουν προειδοποιήσει και οι καθηγητές των πανεπιστημίων, αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε περικοπές των επιδομάτων τους, ενώ με αναστολή λειτουργίας των ιδρυμάτων από την έναρξη του εαρινού εξαμήνου απειλούν και οι καθηγητές των ΤΕΙ, ζητώντας την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης επαγγελματικών δικαιωμάτων για σειρά από ειδικότητες.

Κινητοποιήσεις γιατρών

Τη συμμετοχή της στην απεργία της 10ης Φεβρουαρίου, που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ, έχει αποφασίσει και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αντιδρώντας στη μείωση των κονδυλίων για τις εφημερίες.

Τα μέλη της Ομοσπονδίας προειδοποιούν πως πρόκειται για την αρχή μιας σειράς κινητοποιήσεων.

«Τα κονδύλια εφημεριών που η κυβέρνηση έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό του 2010 είναι μειωμένα κατά 65 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με τα εγγεγραμμένα το 2009. Η πρόσφατη απόφαση του υπουργού Οικονομικών που περικόπτει τις λειτουργικές δαπάνες κατά 10%, ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και τα κονδύλια εφημεριών, σημαίνει περαιτέρω μείωση κατά 40 εκατομμύρια ευρώ» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου