Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Βρείτε το σχήμα του προσώπου σας

Βρείτε το σχήμα του προσώπου σας

Το σχήμα του προσώπου είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για να επιλέξουμε το στυλ των μαλλιών, το χτένισμα και το κούρεμα, τον τρόπο που τοποθετούμε το ρουζ στα μάγουλα, το πού θα σκιάσουμε και πού πρέπει να φωτίσουμε με το μακιγιάζ, ώστε να φαίνεται πιο όμορφο, ακόμα και τα κατάλληλα αξεσουάρ που θα πρέπει να επιλέξουμε.

Πώς θα βρείτε το σχήμα του προσώπου σας

Το σχήμα του καθορίζεται από τη απόσταση που συνδέει τα οστά στις δύο άκρες του μετώπου, την απόσταση των οστών των ζυγωματικών, των οστών της κάτω γνάθου, και το μήκος του καθορίζεται από την απόσταση της κορυφής του μετώπου από τις ρίζες των μαλλιών μέχρι την άκρη του πιγουνιού.

Τραβήξτε τα μαλλιά σας πίσω ώστε να απομακρυνθούν από το πρόσωπο. Αν είναι κοντά φορέστε μία στέκα ή μια κορδέλα.

Σταθείτε μπροστά σε έναν καθρέπτη. Χρησιμοποιήστε μια μεζούρα για να κάνετε τις παρακάτω μετρήσεις και σημειώστε τις.

Μετρήστε την απόσταση από την κορυφή του μετώπου στις ρίζες των μαλλιών, μέχρι το πιγούνι.

Μετρήστε την απόσταση των οστών του μετώπου. Η μέτρηση πρέπει να γίνει στη μέση του μετώπου από την μία άκρη μέχρι την άλλη στις ρίζες των μαλλιών.

Μετρήστε την απόσταση των ζυγωματικών. Από τις ρίζες των μαλλιών κοντά στο ένα αυτί μέχρι το άλλο.

Μετρήστε την απόσταση των οστών της κάτω γνάθου από την άκρη της μιας γωνίας που σχηματίζουν τα οστά, περάστε τη μεζούρα μπροστά από τα χείλη, έως την άλλη.

Σημειώστε τις μετρήσεις. Σε ένα χαρτί σχηματίστε με ένα χάρακα και ένα μολύβι το σχήμα από τις μετρήσεις που βρήκατε, ενώνοντας όλα τα σημεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου