Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Ιόνια Οδός και σιδηρόδρομος απασχολούν Νομάρχες Β.Δ. Ελλάδος

Ιόνια Οδός και σιδηρόδρομος απασχολούν Νομάρχες Β.Δ. Ελλάδος

Οι Νομάρχες της Ηπείρου και άλλοι 7 συνάδελφοί τους του ευρύτερου γεωγραφικού χώρου της Δυτικής Ελλάδας εντείνουν τις τελευταίες ημέρες τις ενέργειές τους, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα κοινό διεκδικητικό πλαίσιο ανάπτυξης με μοχλό την Ιόνια Οδό και τον Δυτικό Σιδηροδρομικό Άξονα.

Και στα δύο αυτά ζωτικής σημασίας έργα για την Ήπειρο, που, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, βρίσκονται σε στασιμότητα, έχει επικεντρωθεί το ενδιαφέρον των τοπικών παραγόντων.

Οι Νομάρχες της Ηπείρου επιδιώκουν να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς, χωρίς γραφειοκρατικές και οικονομικές αγκυλώσεις, και η Ιόνια Οδός και ο Δυτικός Σιδηροδρομικός Άξονας.

Η Ιόνια οδός, μαζί με την Εγνατία, θεωρείται ότι θα αποτελέσει την «ραχοκοκαλιά» της συγκοινωνιακής υποδομής της Δυτικής Ελλάδας.
Η κατασκευή της Ιόνιας Οδού είναι ένα έργο που η Δυτική Ελλάδα και η Ήπειρος ανέμενε δεκαετίες, καθώς ο υπάρχον δρόμος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος και λόγω των τεχνικών ατελειών του και της φθοράς του και λόγω της κίνησης που δέχεται.

Ο δρόμος αυτός, κατά τους Νομάρχες, θα δώσει την δυνατότητα ενίσχυσης της περιφερειακής ανάπτυξης σε μια περιοχή που δεν είναι και πολύ ισχυρή οικονομικά.

Η Ιόνια Οδός σε συνδυασμό με την σιδηροδρομική γραμμή της Δυτικής Ελλάδας που θα ξεκινάει από την Καλαμπάκα, θα φθάνει στα Γιάννινα και στην Ηγουμενίτσα και θα καταλήγει στην Καλαμάτα, θα αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό πεδίο.


proinoslogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου