Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Νέος σταθμός μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην Πρέβεζα

Νέος σταθμός μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην Πρέβεζα

Στην τοποθέτηση ενός ακόμη σταθμού μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας προχώρησε ο Δήμος Πρέβεζας με την συνεργασία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Συνολικά αυτή την στιγμή στην πόλη λειτουργούν τρεις τέτοιοι σταθμοί οι οποίοι θα δίνουν μηνιαίες αναφορές για τα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που υπάρχουν στην περιοχή .

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος
Μιλτιάδης Κλάπας πρόκειται για μια ενέργεια που σκοπό έχει να θωρακίσει την δημόσια υγεία και να παρέχει τεκμηριωμένα στοιχεία για την ακτινοβολία που μπορεί να εκπέμπεται από κεραίες ή άλλες πηγές.

Οι μετρήσεις αποστέλλονται στον Δήμο της Πρέβεζας ενώ δημοσιεύονται και στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου προκειμένου ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι τα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Αυτή την στιγμή καλύπτεται ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης ενώ η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης θα συνεχιστεί έτσι ώστε να τοποθετηθούν σταθμοί σε όποιο σημείο ακόμη χρειαστεί.

Σύμφωνα με τον κ.Κλάπα οι μηχανισμοί αυτοί αποτελούν ένα αποτελεσματικό «όπλο» στη μάχη που δίνει ο Δήμος κατά των παράνομα τοποθετημένων κεραιών κινητής τηλεφωνίας.


epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου