Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Τα Γιάννενα εισέρχονται πλέον στην ψηφιακή εποχή - Η Ηγουμενίτσα ξανά πολύ πολύ ΠΙΣΩ ! ! !η

Τα Γιάννενα εισέρχονται πλέον στην ψηφιακή εποχή
Η Ηγουμενίτσα ξανά πολύ πολύ ΠΙΣΩ ! ! !

Σε έναν από τους πρωτοπόρους Δήμους της χώρας μας όσον αφορά την δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών του στις νέες τεχνολογίες της ψηφιακής εποχής, αναδεικνύεται και επίσημα πλέον ο Δήμος Ιωαννιτών, καθώς, αρχής γενομένης από σήμερα, τα Γιάννενα αποκτούν το δικό τους ασύρματο δίκτυο.

Μάλιστα, μέσω της δημοτικής συμβούλου
Άννας Ασημακοπούλου ο Δήμος έχει αναλάβει και την ευθύνη σύνδεσης της Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας «Ψηφιακές Πόλεις Κεντρικής Ελλάδας», στην οποία συμμετέχει, με αντίστοιχα Ευρωπαϊκά προγράμματα, προκειμένου να επιτευχθούν επιδοτήσεις για διάφορες δράσεις που έχουν να κάνουν με την ψηφιακή τεχνολογία.

Ήδη, μέσω της εταιρείας, έχει εξασφαλιστεί η εφαρμογή προγραμμάτων ύψους 10 εκατ. ευρώ για τους 11 Δήμους που συγκροτούν την Εταιρεία.
Όλες αυτές οι δράσεις που αφορούν τις νέες τεχνολογίες, μαζί με εκείνες που προγραμματίζονται για το μέλλον, θα παρουσιαστούν σήμερα, στις 11 το πρωί στο Δημαρχείο Ιωαννίνων, ενώ σε αντίστοιχη εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για τις 6:30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο θα γίνει η παρουσίαση του νέου ασύρματου δικτύου της πόλης μας και των εφαρμογών του.

Στα πλαίσια της δεύτερης ημερίδας θα γίνει επίδειξη των δυνατοτήτων που παρέχει στον Δήμο και στους Γιαννιώτες πολίτες το δίκτυο, το οποίο, μετά την δοκιμαστική λειτουργία του τους τελευταίους μήνες στον χώρο της κεντρικής Πλατείας, επεκτείνεται πλέον εντυπωσιακά και θα καλύπτει στο εξής διάφορες περιοχές της πόλης.

Η κάλυψη αυτή θα καταστεί δυνατή χάρη σε ειδικές κεραίες οι οποίες θα λειτουργήσουν σε σημεία – «κλειδιά» των Ιωαννίνων, όπως το Δημαρχείο, τα «Λιθαρίτσια», η 28ης Οκτωβρίου, η Βηλαρά, η Πλατεία Μαβίλη, το Πάρκο Κατσάρη, η Αρχιεπ. Μακαρίου και η Δημοτική Πινακοθήκη.

Το ασύρματο δίκτυο πρέπει να τονιστεί πως έχει χρηματοδοτηθεί από την Κοινωνία της Πληροφορίας.Στόχος της προσπάθειας είναι τα Γιάννινα να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Δήμου Τρικκαίων που αποτελεί σήμερα πρωτοπόρο πανευρωπαϊκά Δήμο στην παροχή προς τους πολίτες του υψηλής ποιότητας ψηφιακών υπηρεσιών.

Οι Γιαννιώτες θα έχουν πρόσβαση στο ασύρματο δίκτυο μέσω κωδικών που θα διατίθενται από το Δήμο και θα μπορούν, μεταξύ άλλων να στείλουν ηλεκτρονικά μηνύματα, να συνομιλήσουν διαδικτυακά, να «σερφάρουν» στο Ίντερνετ και να ανταλλάξουν αρχεία.

Παράλληλα, μέσω του Διαδικτύου θα παρέχονται πληροφορίες τουριστικής φύσεως στους ενδιαφερόμενους, θα υποδεικνύονται διαδρομές και θα γίνεται ξενάγηση σε βασικά αξιοθέατα και χώρους της πόλης.

Το ίδιο δίκτυο θα χρησιμοποιούν και οι υπάλληλοι του Δήμου με τη βοήθεια ειδικών συσκευών χειρός, των PDA, που έχουν ήδη φτάσει στα Γιάννινα.
Μέσω αυτών των συσκευών θα μπορεί να εντοπιστεί η θέση τους και να αποσταλούν από αυτούς πληροφορίες για έργα που είναι υπό εξέλιξη στην πόλη και για προβλήματα που εντοπίζονται σε διάφορες περιοχές της.

Σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία και πλατφόρμα με τίτλο «e-dialogos», μέσω της οποία οι πολίτες θα μπορούν να επικοινωνούν με το Δήμο καταθέτοντας προς αυτόν προτάσεις για την πόλη και διατυπώνοντας τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ανώνυμη Εταιρεία των «Ψηφιακών Πόλεων Κεντρικής Ελλάδος» συμμετέχουν εκτός από το Δήμο Τρικκαίων και το Δήμο Ιωαννιτών, οι Δήμοι Λάρισας, Βόλου, Βέροιας, Γρεβενών, Λαμίας, Κατερίνης, Κοζάνης, Νέας Ιωνίας Μαγνησίας και Καρδίτσας.


proinoslogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου