Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Για το αξίωμα του αιρετού περιφερειάρχη Ασυμβίβαστο για τους Νομάρχες, εξετάζει το ΠΑΣΟΚ

Για το αξίωμα του αιρετού περιφερειάρχη

Ασυμβίβαστο για τους Νομάρχες, εξετάζει το ΠΑΣΟΚ

kalpi 1Τα πάνω κάτω μπορεί να φέρει στις υποψηφιότητες για το αξίωμα του αιρετού περιφερειάρχη, η ιδέα που συζητείται στα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ, να τεθεί δηλαδή ασυμβίβαστο για τους σημερινούς νομάρχες.
Κι αυτό την στιγμή που η Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος, αναμένεται να προβάλει αντίστοιχο αίτημα για τους εν ενεργεία βουλευτές!!!
Ο αιρετός περιφερειάρχης θα είναι ένα πρόσωπο, πολιτικά ισχυρό, γεγονός που εκ των πραγμάτων θα δυσαρεστήσει βουλευτές αλλά ακόμη και κυβερνητικά στελέχη, όπως υπουργούς και υφυπουργούς.
Τα ονόματα που ακούγονται σε όλη την Ελλάδα για υποψηφιότητες και στις δεκατρείς περιφέρειες, προέρχονται κυρίως από τον χώρο των σημερινών νομαρχών και των βουλευτών.
Οι σημερινοί νομάρχες, με δεδομένη την διοικητική μεταρρύθμιση, βρίσκονται εκ των πραγμάτων σε πολιτικό αδιέξοδο. Οι νομαρχίες καταργούνται και έτσι όσοι επιλέξουν να παραμείνουν ενεργοί θα στραφούν προς τις Περιφέρειες ή προς τους μεγάλους δήμους.
Το γεγονός ότι ήδη πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ διεκδικούν το χρίσμα του κόμματος για να διεκδικήσουν το αξίωμα του περιφερειάρχη, προκαλεί προβληματισμό στο κυβερνόν κόμμα, το οποίο εξετάζει την ιδέα του ασυμβίβαστου.
Αν τελικά υιοθετηθεί μία τέτοια λύση, τότε θα πρέπει να αναμένονται σφοδρές αντιδράσεις από την ΕΝΑΕ στον συνολικότερο σχεδιασμό της διοικητικής μεταρρύθμισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου