Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Τα Γιάννενα φιλοξενούν τις «Ψηφιακές πόλεις»

Τα Γιάννενα φιλοξενούν τις «Ψηφιακές πόλεις»

Αυτή την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, τα Γιάννενα φιλοξενούν τις «Ψηφιακές πόλεις Κεντρικής Ελλάδας», δηλαδή τους Δήμους που έχουν συστήσει τη συγκεκριμένη εταιρία με σκοπό την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Πολύ περισσότερο όμως και πέρα από το γενικό απολογισμό των «Ψηφιακών Πόλεων», την Παρασκευή θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά τα έργα που έγιναν (ή θα γίνουν) στα Γιάννενα και τις υπόλοιπες πόλεις μέσω του προηγούμενου και του τρέχοντος κοινοτικού πλαισίου.

Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν και την παρουσίαση της «ασύρματης ομπρέλας» στα Γιάννενα, η οποία θα ενισχυθεί με νέες κεραίες που θα μπουν σε λειτουργία, όπως για παράδειγμα στα Λιθαρίτσια, καλύπτοντας το μεγαλύτερο κομμάτι του κέντρου της πόλης.

Το βράδυ της Παρασκευής και μετά τις συνεδρίες, θα γίνει και μια επίδειξη των εφαρμογών των συμμετεχόντων στην εταιρία Δήμων. Ο δήμος Ιωαννιτών έχει παραλάβει ήδη τις «συσκευές χειρός», τα PDA δηλαδή με τα οποία θα εφοδιαστούν οι υπάλληλοι του Δήμου και θα αναφέρουν άμεσα στο «επιχειρησιακό κέντρο», τα προβλήματα που παρατηρούνται σε διάφορα σημεία της πόλης ή ακόμη και τις κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας κ.λπ.

Επίσης, στα «προσεχώς» είναι η πλατφόρμα «e-dialogos» μέσω της οποίας θα μπορούν οι πολίτες να διαβουλεύονται για θέματα του Δήμου ή και να καταθέτουν παράπονά τους, αλλά και οι υπηρεσίες ενημέρωσης από τα οκτώ κιόσκια που θα κατασκευάσει ο Δήμος.
Αρκετά από αυτά, όπως και γενικά των προγραμμάτων που «τρέχει» ή για τα οποία θα καταθέσει προτάσεις η κοινοπραξία των «Ψηφιακών πόλεων» θα παρουσιάσει η δημοτική σύμβουλος Ιωαννίνων
Άννα Ασημακοπούλου, η οποία είναι υπεύθυνη για τα ευρωπαϊκά προγράμματα στην εταιρία «Ψηφιακές πόλεις».

Οι συνεδριάσεις της Παρασκευής θα ξεκινήσουν από το δημοτικό μέγαρο στις 11 το πρωί, όπου θα γίνει απολογισμός της εταιρίας καθώς και η παρουσίαση των έργων, από τον διευθύνοντα σύμβουλο της δημοτικής επιχείρησης e-Trikala
και την κα Ασημακοπούλου και αργότερα θα μεταφερθούν στο Πνευματικό Κέντρο, με εκδήλωση που θα είναι ανοιχτή προς το κοινό, για την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών.

Η εκδήλωση θα καταλήξει σε δεξίωση, η οποία θα περιλαμβάνει και πρακτική παρουσίαση των εφαρμογών και των υπηρεσιών. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο δήμαρχος ΙωαννιτώνΟδυσσέα Ράπτη Νίκος Γκόντας, ενώ θα παραβρεθούν, πέρα του δημάρχου Τρικκαίων και προέδρου της εταιρίας Μιχάλη Ταμήλου και δήμαρχοι από άλλες πόλεις που συμμετέχουν στην κοινοπραξία.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου