Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Με πλοκάμια και στην Ηγουμενίτσα το κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας!

Με πλοκάμια και στην Ηγουμενίτσα το κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας!

Μέχρι και την Ηγουμενίτσα έφθαναν τα πλοκάμια κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας, που εξαρθρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, όπως ανακοινώθηκε χθες.

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε προ τριμήνου. Τότε, οι ελληνικές αρχές εντόπισαν στο πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων e-mule 38 ηλεκτρονικά ίχνη, που διαπιστώθηκε ότι αντιστοιχούσαν σε δέκα συνολικά Ελληνες χρήστες.

Εναντίον τους συντάχθηκε δικογραφία με την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία της «πορνογραφίας ανηλίκων μέσω Διαδικτύου», ενώ δύο εξ αυτών συνελήφθησαν εντός των ορίων του αυτοφώρου.

Οι δέκα συλληφθέντες διέμεναν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σπέτσες, Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, οι κατηγορούμενοι «κατείχαν και διακινούσαν χιλιάδες ψηφιακά αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, η σκληρότητα του οποίου σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν πρωτοφανής». Μεταξύ των δέκα κατηγορουμένων συγκαταλέγονται ακόμη τρεις ιδιωτικοί υπάλληλοι και τρεις επιχειρηματίες υπεράνω υποψίας.


Συμμετοχή ατόμων από την Ήπειρο
Η συμμετοχή ατόμων από την Ήπειρο σε κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας και διακίνησης βίντεο στο διαδίκτυο δεν είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο.
Δυστυχώς αρχίζει και γίνεται μια κακόγουστη «συνήθεια». Υπενθυμίζεται, ότι πρόσφατα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε εξαρθρώσει ακόμη ένα αντίστοιχο κύκλωμα, πλοκάμια του οποίου υπήρχαν σε Γιάννινα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα,ενώ στις αρχές του Σεπτέμβρη,σε άλλο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας,συμμετείχε ένας νεαρός Πρεβεζιάνος.

Δικαιολογημένα, η ανησυχία των κατοίκων έχει αυξηθεί, αφού οι κίνδυνοι από την «κακή» χρήση του διαδικτύου είναι πολλοί για τα μικρούς ηλικιακά χρήστες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου