Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Συλήψεις και των μεταφορέων στην Ηγουμενίτσα Λαθρομετανάστες με το…εισιτήριο στο χέρι

Συλήψεις και των μεταφορέων στην Ηγουμενίτσα
Λαθρομετανάστες με το…εισιτήριο στο χέρι

limani_hgoumenitsa_2Μέχρι και εισιτήρια για να επιβιβαστούν σε πλοίο της γραμμής με προορισμό λιμάνι της Ιταλίας, είχαν βγάλει σε ομάδα Αφγανών λαθρομεταναστών, Βούλγαροι οδηγοί που τους μετέφεραν στην Ηγουμενίτσα.

Η περίπτωση αυτή, μία από τις πολλές των τελευταίων ημερών, μπορεί να είναι και η πιο σημαντική, καθώς ενδέχεται να προκύψουν σημαντικά στοιχεία για τον τρόπο που λειτουργούν τα κυκλώματα λαθρομεταφορέων για τους πιθανούς συνεργάτες τους στην Θεσπρωτία.

Άνδρες της ειδικής ομάδας εντοπισμού και σύλληψης λαθρομεταναστών, εντόπισαν τρία αυτοκίνητα στην Εγνατία Οδό, στα όρια των Νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας να μεταφέρουν λαθρομετανάστες.
Τα παρακολούθησαν και στην Ηγουμενίτσα, λίγο πριν επιβιβαστούν σε καράβι, τους συνέλαβαν. Και στην περίπτωση αυτή οι οδηγοί ήταν Βούλγαροι. Ήταν αυτοί που είχαν απευθυνθεί στο τουριστικό γραφείο για την έκδοση των εισιτηρίων των 13 λαθρομεταναστών, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Σε αυτό προστίθενται δύο ακόμη περιπτώσεις λαθρομεταφοράς, οι οποίες εξιχνιάστηκαν από την αστυνομία.

Στο 3ο χλμ της Εγνατίας Οδού Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων από περιπολούντες αστυνομικούς του Β΄ Τ.Σ.Φ. Φιλιατών συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Βουλγαρίας γιατί μετέφεραν από κοινού προς το εσωτερικό της Χώρας με Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο με πινακίδες Βουλγαρίας, ιδιοκτησίας έτερου ομοεθνή τους, τρεις (3) λαθρομετανάστες Ασιατικής καταγωγής με τελικό προορισμό την Πάτρα Αχαΐας έναντι χρηματικής αμοιβής.

Στην είσοδο της Εγνατίας Οδού Ηγουμενίτσας από περιπολούντες αστυνομικούς του Β΄ Τ.Σ.Φ. Φιλιατών συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Βουλγαρίας γιατί μετέφεραν από κοινού με δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα με Βουλγαρικές πινακίδες, ιδιοκτησίας έτερων ομοεθνών τους, πέντε ενήλικες αλλοδαπούς Ασιατικής καταγωγής, οι οποίοι συνόδευαν και τέσσερα ανήλικα τέκνα τους, με σκοπό να τους προωθήσουν μέσω του λιμένα Ηγουμενίτσας προς το Μπάρι Ιταλίας. Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία πλαστά διαβατήρια Βουλγαρίας και πέντε πλαστά δελτία ταυτότητας Βουλγαρίας.


epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου