Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Ηπείρου

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Ηπείρου

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στην Ήπειρο ως απάντηση στην άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα αιτήματα που έχουν καταθέσει.

Για 9η μέρα παραμένουν στο γέφυρα του Λούρου Πρέβεζας με τα αγροτικά τους μηχανήματα οι αγροτοκτηνοτρόφοι, αποφασίζοντας το συντονισμό της δράσης και των αιτημάτων με βάση το κάλεσμα των αγροτών στη Νίκαια.

Σε αποκλεισμού εκ νέου του λιμανιού της Ηγουμενίτσας προχώρησαν χθες το απόγευμα οι αγρότες της Θεσπρωτίας.Εν τω μεταξύ στον ολιγόωρο αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού στο ύψος της Χρυσοβίτσας προχώρησαν το μεσημέρι της Κυριακής οι πατατοπαραγωγοί της περιοχής, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αγανάκτησή τους για την συνεχιζόμενη αδιαφορία της πολιτείας στα αιτήματά τους.

Μετά από αναμονή αρκετών ημερών, καθώς οι παραγωγοί είχαν αποφασίσει να μην προχωρήσουν στον αποκλεισμό του αυτοκινητόδρομου λόγω της δυσκολίας μετακίνησης των οδηγών από το παλιό οδικό δίκτυο κάτω από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, τελικά το μεσημέρι της Κυριακής προχώρησαν στην κινητοποίηση.
Στις 13.00 έκλεισε το ρεύμα ανόδου και μια ώρα αργότερα το ρεύμα καθόδου.

Οι παραγωγοί αποφάσισαν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους κόμβους, ώστε να μην δημιουργηθεί επιπλέον πρόβλημα στους οδηγούς.
Την κατανόηση των πολιτών ζήτησε ο εκπρόσωπος των παραγωγών
Περικλής Παλαιοπάνος, τονίζοντας πως σε περίπτωση που τα αιτήματά τους για εξασφάλιση των αποζημιώσεων από τις καλοκαιρινές ζημιές, για την επίσπευση των διαδικασιών του αναδασμού και για την στήριξη της μονοκαλλιέργειας, δεν υλοποιηθούν, θα προχωρήσουν σε ακόμη πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.

Χθες,οι πατατοπαραγωγοί Οι πατατοπαραγωγοί κατέθεσαν στην Περιφερειάρχη κ.
Δήμητρα Γεωργακοπούλου υπόμνημα με τα αιτήματά τους, τα οποία αναφέρονται στις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές που υπέστησαν από την χαλαζόπτωση του καλοκαιριού, αλλά και στην ολοκλήρωση των συμπληρωματικών έργων του αναδασμού στην περιοχή τους.

Νέες κινητοπιήσεις
Κινητοποίηση μπροστά από την Περιφέρεια Ηπείρου στις 11 π.μ. πραγματοποιείται σήμερα στα Γιάννενα με πρωτοβουλία της ΠΑΣΥ(Συνδικαλιστικής παράταξης του ΚΚΕ).Επίσης, την Πέμπτη στις 10 το πρωί στην Άρτα η Ομάδα Παραγωγών της ΕΑΣ Άρτας – Φιλιππιάδας θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη γέφυρα της Άρτας.

Η απόφαση ελήφθη μετά τη χθεσινή συγκέντρωση και αποδέκτες σχετικής πρόσκλησης είναι οι βουλευτές του νομού, ο νομάρχης, φορείς της αυτοδιοίκησης, το Εργατικό Κέντρο και άλλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου