Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Ανοιχτή Επιστολή προς τον Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Κατσούρα Χρήστο

Ανοιχτή Επιστολή προς τον Βουλευτή Θεσπρωτίας
κ. Κατσούρα Χρήστο


ntasisΑγαπητέ κ. Βουλευτή,

Από τα λόγια και τις αόριστες τοποθετήσεις κάποτε πρέπει να περάσουμε και σε συγκεκριμένα έργα μέτρα και δράσεις για την ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ και τους πολίτες της.
Τα προβλήματα του τόπου μας είναι πολλά. Καθόλου δεν ωφελεί αν δεν τα κοιτάξουμε κατάματα και τα κρύψουμε πίσω από γενικολογίες. Πρέπει να τα ονοματίσουμε και να πάρουμε θέση και η θέση αυτή να είναι συγκεκριμένη και να τεθεί με αποφασιστικότητα προς την Κυβέρνηση.

Η δήλωσή σας (εφημερίδα Τόλμη) για τα θέματα της αναβολής ή επανεξέτασης ενταγμένων έργων καθόλου δεν βοηθάει τον Νομό.

Για την επαναδημοπράτηση των έργων "ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΡΤΕΡΙ - ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΠΑΡΓΑΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ Γ’ ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ", έργα πνοής για την Θεσπρωτία θα έπρεπε να υπάρχουν σαφείς απαντήσεις του τύπου:

"Τό έργο επαναδημοπρατείται γι’ αυτούς τους συγκεκριμένους λόγους.. α, β, γ και ότι η επαναδημοπράτηση θα γίνει σε έναν δύο τρείς μήνες χωρίς να περικοπεί το φυσικό και οικονομικό αντικείμενο του έργου"
Απαντήσεις του τύπου «Και τα δύο έργα θα γίνουν και θα γίνουν σωστά» ή «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει ολοκληρωμένο σχεδιασμό με έμφαση στην περιφέρεια για μια νέα πορεία» , δεν πείθουν πλέον , όταν έχουμε σχέδιο για τον Νομό καταθέτουμε το σχέδιο , όταν έχουμε επιχειρήματα καταθέτουμε τα επιχειρήματα και όχι τα λόγια και δη τα αόριστα.
Η Θεσπρωτία δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει ούτε ένα ευρώ από τον προϋπολογισμό των ενταγμένων έργων , ούτε μια μέρα από την έναρξη των εργασιών για την υλοποίησή τους.

Επίσης για το Λιμάνι προβληματίζει και βάζει σε σκέψεις εμάς τους Θεσπρωτούς ανεξαρτήτως του σε ποιο κόμμα είναι ο καθένας από μας , η δήλωση "πρέπει να γίνει έλεγχος ώστε να κατοχυρώνεται ο σημαντικός προορισμός του" .
ΜΑ ΑΛΗΘΕΙΑ μετά από 20 Χρόνια αγώνα – Μελετών- ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΩΝ - και υλοποίησης της Α και Β Φάσης του έργου με δαπάνες που ξεπερνάνε ήδη τα 200 εκατομμύρια Ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου του κόστους της Εγνατίας Οδού , δεν έχει γίνει ακόμα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΕΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΔΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!!!. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.
Γράφετε επίσης ότι: «Άλλωστε στα νέα δεδομένα για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες της Ευρώπης και των Βαλκανίων το λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι αναγκαίο να εξυπηρετεί σημαντικούς στόχους. Γι’ αυτό και δεν μπορεί να μην υπάρχει η πρόβλεψη, η μελέτη και η προσπάθεια»
Τι εννοείτε αλήθεια με την πάρα πάνω δήλωση;
Θα γίνει νέα μελέτη ;
Θα αναθεωρηθεί – τροποποιηθεί η παρούσα μελέτη της Γ’ Φάσης ώστε να προσαρμοστεί στα «νέα δεδομένα» ;
Υπήρχε αστοχία στην μελέτη;
Ποιος και πότε έκανε την διαπίστωση;
Με ποια διαδικασία θα γίνει αν γίνει η νέα μελέτη ή η τροποποίησή της;
Πόσο θα κοστίσει και πότε θα είναι έτοιμη;
Πότε θα γίνει η επαναδημοπράτηση του έργου;
Θα γίνει το 2009 το2010 ή μετά το 2013;
Νομίζω ότι ή δεν είστε επαρκώς ενημερωμένος ή κάτι κρύβετε διαφορετικά δεν υπήρχε λόγος να είστε τόσο αόριστος. Εύχομαι να κάνω λάθος και θα είμαι ευτυχέστερος από εσάς όταν με διαψεύσετε με συγκεκριμένα πλέον στοιχεία.

Μπορεί τα συγκεκριμένα έργα να δημοπρατήθηκαν επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας είχαν όμως σχεδιαστεί και ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παρόλο που αυτό καμιά σημασία δεν έχει για μας τους Θεσπρωτούς.
Μπορεί σήμερα να είναι Δεξιός Νομάρχης και η πλειοψηφία των Δημάρχων του νομού επίσης , είναι όμως λόγος αυτός να σταματήσει κάθε δραστηριότητα στο Νομό;
Αυτό είναι το νέο ΠΑΣΟΚ που υποσχεθήκαμε με αυτό τον τρόπο θα πορευτούμε ;
Πότε επιτέλους θα καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε και δεν πρέπει να συγχέουμε τους θεσμούς με τα πρόσωπα που τους υπηρετούν; Ο Νομάρχης είναι δεξιός η Νομαρχία όμως και ο Ετήσιος Δημοκρατικός Προγραμματισμός της, είναι θεσμός της αιρετής αυτοδιοίκησης που πρέπει να σεβόμαστε και να μην ξεχνάμε ότι στη διαδικασία του προγραμματισμού συμμετέχει και η αντιπολίτευση της οποίας μέχρι χτες ήσασταν μέλος .

Το Κράτος έχει συνέχεια και η καθυστέρηση στην υλοποίηση ενταγμένων έργων με εξασφαλισμένες πιστώσεις μόνο κακό κάνει στην Θεσπρωτία που όπως γνωρίζετε είναι πρωταθλήτρια σε αρνητικούς μόνο δείκτες.

Η Γέφυρα της Δέσπως απασχολεί τους Θεσπρωτούς ακόμα περισσότερο και από τον Βουλευτή της Πρέβεζας(συνδέει την θεσπρωτία και το λιμάνι της με το κέντρο) και θα πρέπει να βρεθούν πόροι για την κατασκευή της άμεσα , σε καμιά περίπτωση όμως αυτό δεν πρέπει να γίνει με την περικοπή έργων που έχουν δημοπραταθεί και αφορούν τον νομό Θεσπρωτίας .

Μας ζώνουν τα φίδια που λέει και ο λαός μας, όταν ακούμε και περισσότερο όταν διαβάζουμε τέτοιες απόψεις και μάλιστα από τον Βουλευτή του Κυβερνώντος κόμματος τον Βουλευτή που ψηφίστηκε από 13500 Θεσπρωτούς .

Αν υπάρχει σκέψη απένταξης του έργου της Γ’ Φάσης από τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης , αυτό δεν σταματάει εκεί , συμπαρασύρει και όλο τον σχεδιασμό που μέχρι σήμερα έχει γίνει και αφορά το μέλλον της Θεσπρωτίας Οι εμπορευματικοί σταθμοί – η σιδηροδρομική σύνδεση και μια σειρά άλλων συμπληρωματικών δράσεων που είχαν ως προϋπόθεση την υλοποίηση της Γ’ Φάσης του Λιμένα , φέρνουν τα πάνω κάτω στην προοπτική ανάπτυξης όχι μόνον της Θεσπρωτίας αλλά της Ηπείρου στο σύνολό της.

Για αυτό θα πρέπει να ξεκαθαριστεί απολύτως η δήλωση και να μην μένουν εντυπώσεις – κάθε μέρα καθυστέρησης στην έναρξη των εργασιών για την υλοποίηση των έργων της Γ’ Φάσης του Λιμένα Ηγουμενίτσας είναι έγκλημα για την Θεσπρωτία και την Ήπειρο.

Το ότι στο νομό μας δεν μιλάει κανείς αυτό μην το λαμβάνετε ως επιδοκιμασία τέτοιου είδους πολιτικής στάσης - στάσης αναμονής, ανοχής και εφησυχασμού .

Η σιωπή των βολεμένων - η σιωπή των προσδοκούντων δεν βοηθάει ούτε εσάς ούτε το κόμμα μας , ούτε τους κατοίκους του Νομού.

Ούτε η φωνή και η ο κρότος των δηλώσεων του Βουλευτή Πρέβεζας μας βοηθάει που ήρθε να υποκαταστήσει το έλλειμμα στελεχών στην Θεσπρωτία μιλώντας άλλη μια φορά στο όνομα των Θεσπρωτών καταγγέλλοντας με αυστηρό τρόπο τον τέως βουλευτή του Νομού Θεσπρωτίας ότι έχει μετατρέψει τον νομό σε απέραντο εργαστήρι νεποτισμού , και καλά κάνει και καταγγέλλει αφού ίσως έχει στο μυαλό του την νέα διοικητική μεταρρύθμιση και την άγρα ψηφοφόρων . Αν όμως όντως είναι έτσι όπως τα αναφέρει ο Βουλευτής της Πρέβεζας, τότε αγαπητέ Βουλευτή του νομού μας την «πενταετία του ΝΕΠΟΤΙΣΜΟΥ» που ήσασταν εσείς και τα όργανα του κόμματος στο Νομό ; Πότε καταγγείλατε αυτή τη δράση του κ. Μπέζα ; Πότε αλήθεια σταθήκατε απέναντι στις πολιτικές του με την παρουσία σας και τον λόγο σας; Και γιατί έστω και τώρα δεν τον καταγγέλλεται εσείς και αφήνετε να το κάνει αυτό ο Βουλευτής της Πρέβεζας;

Εκείνο που με φοβίζει περισσότερο δεν είναι η δική σας σιωπή ή η σιωπή των οργάνων του κόμματος (ποια όργανα δηλαδή – που ήταν τόσα χρόνια – ποια θέση πήρανε για τα προβλήματα του νομού;), είναι η σιωπή των πολλών η σιωπή των απογοητευμένων η σιωπή των ανέργων η σιωπή των νέων η σιωπή της κοινωνίας που με προβληματίζει και πρέπει να προβληματίζει όλους μας.

ΣΙΩΠΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΠΑΨΑΝ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ;

Είναι η δική τους σιωπή που με κάνει να γράψω αυτή την επιστολή. Κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή .
Η κομματική ιδιότητα δεν πρέπει να λειτουργεί ως φρένο στην εκδήλωση κριτικής αλλά αντίθετα ως κινητήριος δύναμη πολύ δε περισσότερο όταν το κόμμα μας είναι στην εξουσία.
Εσείς βέβαια μπορεί να σκέφτεστε ΟΤΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΙΩΠΑ ΓΙΑΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙ , εύχομαι να έχετε δίκιο αν έτσι σκέφτεστε.
Ακόμα όμως και αν είναι έτσι , αν η ελπίδα υπάρχει τότε οφείλουμε να την κρατήσουμε ζωντανή και δεν πρόκειται να μείνει ζωντανή αν δεν ανοίξουμε το κόμμα στην κοινωνία αν δεν μιλήσουμε για τα προβλήματα αν δεν ενεργοποιήσουμε το πολίτη στην διαδικασία του αγώνα και της ανεύρεσης λύσης στα προβλήματα που απασχολούν τον Νομό μας στα προβλήματα που απασχολούν τον πολίτη.
Οφείλουμε να αρχίσουμε διάλογο για όλα τα ανοιχτά ζητήματα
Να μιλήσουμε για το περιβάλλον για τους ΧΥΤΑ , για το ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ και τους αγώνες των κατοίκων της Πέρδικας , Για τους ΧΥΤΑ στο Καρβουνάρι, Για τους ΧΥΤΑ στην Ηγουμενίτσα που έπρεπε να αρχίσει η λειτουργία τους πριν από χρόνια, για τις ανεξέλεγκτες χωματερές, για την Προστασία του Δέλτα του Καλαμά , για το Λιμάνι – για τους μετανάστες για την ποιότητα της ζωής των κατοίκων – Τους Εμπορευματικούς Σταθμούς και τα Εμπορευματικά Κέντρα, Για την Σιδηροδρομική Σύνδεση της Ηγουμενίτσας με την υπόλοιπη Ελλάδα – Για την ύδρευση σε επίπεδο Νομού, Για την Ανεργία στον Νομό και ιδιαίτερα για την ανεργία στους νέους , για τον Πολιτισμό , για .. για ..για όλα.
Να μιλήσουμε και να διεκδικήσουμε , να μιλήσουμε και να συνεργαστούμε , να μιλήσουμε και να συμφωνήσουμε, ΟΧΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ , ΟΧΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ , αλλά με όλους, με πολίτες με φορείς αλλά κυρίως και με τα άλλα κόμματα ή έστω με όσα από τα άλλα κόμματα έχουν την διάθεση να μιλούν για συνεργασία και έχουν την ικανότητα να το κάνουν πράξη τουλάχιστον σε επίπεδο νομού.
Ένας άνθρωπος έστω και αν είναι βουλευτής δεν μπορεί μόνος να λύσει τα προβλήματα του Νομού, ούτε και ένα κόμμα μόνο του μπορεί έστω και αν αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι η αλαζονεία του παρελθόντος πρέπει να μείνει στο παρελθόν, δεν είμαστε οι μόνοι που επιδιώκουμε το καλό της Θεσπρωτίας το καλό της Ηπείρου , υπάρχουν και άλλοι και ευτυχώς υπάρχουν που μπορούν να είναι συνοδοιπόροι μας στον δρόμο για την ανάπτυξη του Νομού και της Περιφέρειας.

ΝΤΑΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΜΕΛΟΣ της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΤΕΩΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Ετσι είναι.Με του δικαστές να αποφασίζουν όπως τους καπνίσει,με του πολεοδόμους ναεφαρμόζουν τους δικούς τους νόμους που παραπέπτουν τους πολίτες σε εξωτερικές συνεργασίες,τους δικηγόρους να αιμοροφούν,τους γιατρούς να εκμεταλέυονται τον πάσα ει νυν και μεν ασθενείν,καθώς και τους υπαλλήλους της χώρας να αρμέγουν καινα το πίνουν μόνοι τους,τι να περιμένει ο Ελληνας;;θες δε θες κουκούλα θα φορέσεις.Ας αφήσει τις χαζοαμερικάνικες χαζομάρς το ΠΑΣΟΚ καινα κάνει τις σωστές περικοπές.Τέρμα για φέτος τα δώρα των υπαλλήλων ,να πάρουν τον μισθό τους μονο.Γι απιούς ισχύει η λιτότητα ΠΑΣΟΚ-Παπανδρέου;;μόνο για όσους είναι εκτός του δημοσίου;;Δηλαδή : έαν ζευγάρι δημοσίων υπαλλήλων που εισπράτουν από 1500€ έκαστος μισθό στο χέρι, φτάνουν τα 3000€ οι δύο.Αρα το δώρα είναι κάπου 5000 έως 6000€ .Κάτσε καλά τώρα ΠΑΣΟΚα...από εμάς τους μπακάληδες τι θες;;;δεν θα δώσεις τα δώρα και πάλι θαπεράσουν μποέμικα οι τεμπέληδες που μαζευτήκανε στο δημόσιο,αφού με 3000€ μισθό γαμάνε και τον υπουργό.Αντε γαμηθείτε ψευττσοσιλιστές του κώλου.Κάνε ή μη φορολογία.Εγώ την μπόμπα θα την βάλω μωρή μέλος των λουλούδων.
    ΚΑΤΣΕ ΚΑΛΑ ΓΙΩΡΓΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή