Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Ένας Αρτινός και ζευγάρι από την Πρέβεζα, οι διακινητές ναρκωτικών

Ένας Αρτινός και ζευγάρι από την Πρέβεζα, οι διακινητές ναρκωτικών

agoris350 κιλά χασίς σε ένα δκεαπενθήμερο κατέσχεσαν συνοριακοί του τμήματος Πυρσόγιαννης σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. Η τελευταία επιτυχία καταγράφηκε το Σάββατο. Συνοριακοί εντόπισαν ένα όχημα το οποίο κινούνταν ύποπτα στην περιοχή. Από έλεγχο που έκαναν εντόπισαν 73 κιλά χασίς. Στην συνέχεια την υπόθεση ανέλαβε το τμήμα Δίωξης. Με μία συντονισμένη κίνηση έπεισαν τον οδηγό του οχήματος που κατάγονταν από την Άρτα να τους οδηγήσει στο σημείο που είχε συμφωνήσει να μεταφέρει τα ναρκωτικά. Έτσι το μεσημέρι οδηγήθηκαν σε χωριό της Πρέβεζας και στο σπίτι ενός ζευγαριού, το οποίο όπως αποδείχθηκε συστηματικά έκανε εμπόριο ναρκωτικών.
Οι αστυνομικοί από την έρευνα που έκαναν εντόπισαν πέντε δέματα χασίς, βάρους έξι κιλών περίπου. Συνέλαβαν την γυναίκα και ανέμεναν τον σύζυγός της ο οποίος βρίσκονταν σε αγροτικές εργασίες. Όταν επέστρεψε συνελήφθη και εκείνος, ενώ στο σπίτι βρέθηκαν πολλοί σάκοι πανομοιότυποι με αυτούς που χρησιμοποιήθηκαν κατά την τελευταία μεταφορά, γεγονός που μαρτυρά ότι συστηματικά γίνονταν διακίνηση.
Και οι τρεις οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ενώ φαίνεται ότι ήταν αρκετές οι φορές που είχαν δραστηριοποιηθεί και στην μεταφορά λαθρομεταναστών.
Ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Θεοχάρης Αγόρης εξήρε την συνεργασία των συνοριακών με το Τμήμα Δίωξης, αφού τα αποτελέσματά της είναι πράγματι εντυπωσιακά.
Σημείωσε δε ότι τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών έχουν εντοπίσει μονοπάτια στην ευρύτερη περιοχή της Πυρσόγιαννης, η οποία είναι μία από τις πιο δύσβατες και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ανάλογες επιτυχίες θα καταγράψουν και τα άλλα τμήματα συνοριακής φύλαξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου