Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Επιστολή διαμαρτυρίας Νομάρχη Θεσπρωτίας στον πρόεδρο Τ.Ε.Ι. Ηπείρου κ. Γκίκα Γρηγόριο

Επιστολή διαμαρτυρίας Νομάρχη Θεσπρωτίας στον πρόεδρο Τ.Ε.Ι. Ηπείρου κ. Γκίκα Γρηγόριο

Κύριε Πρόεδρε,
Στη σύγκληση της Γενικής Συνελεύσεως των μελών του Τ.Ε.Ι Ηπείρου η οποία έχει προγραμματιστεί για την 1-12-2009, διαπιστώσαμε ότι στα θέματα ημερήσιας διάταξης υπάρχει το εξής θέμα «Πρόταση αναστολής του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, εν όψει της λειτουργίας του νέοϊδρυθέντος Τμήματος Οπτικής και Οπτομετρίας το Παράρτημα Ηγουμενίτσας, με έναρξη λειτουργίας το Ακαδημαϊκό έτος 2010-2011».
Κύριε Πρόεδρε,
Δεν μπορείτε να αγνοείτε τις θέσεις και... απόψεις των τοπικών φορέων διότι αυτοί συνιστούν τον κορμό της Θεσπρωτικής κοινωνίας, όπου φιλοξενούνται κάποια τμήματα του Τ.Ε.Ι Ηπείρου. Δεν πρέπει και δεν μπορείτε να αγνοείτε και να απαξιώνετε την απόφαση αυτή γιατί κάθε έργο και πρόοδος ενός τόπου απαιτεί να έχει εξασφαλίσει την αποδοχή της τοπικής κοινωνίας. Κάθε εναντίωση και διαφωνία με την τοπική κοινωνία οδηγεί σε ακραίες ενέργειες και προκαλεί το δημόσιο αίσθημα.


Κύριε Πρόεδρε,

Σας ζητούμε να αναβληθεί το συγκεκριμένο θέμα από την προγραμματισμένη Συνέλευση της 1-12-2009, και να επανέλθει προς συζήτηση μόνο αφού έχετε προχωρήσει σε συνεννόηση με την νέα διοίκηση του Υπουργείου Παιδείας , τη Διοίκηση του Τ.ΕΙ. Ηπείρου και τους τοπικούς φορείς και να επανέλθετε με μια πρόταση η οποία θα έχει την σύμφωνη γνώμη όλων των παραπάνω και ταυτόχρονα να προσπαθήσουμε από κοινού να δώσουμε βιωσιμότητα και νέα προοπτική στα τμήματα του νομού μας και να τα καταστήσουμε ανταγωνιστικά στα νέα δεδομένα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Διαφορετικά είναι πιθανόν η πρότασή σας να αποτελέσει πηγή δημιουργίας εντάσεων από τους φορείς και το κοινωνικό σώμα της Θεσπρωτίας.




Κοινοποίηση
α)Υπουργό Παιδείας Ο Νομάρχης
κα Διαμαντοπούλου Άννα
β)Βουλευτή Θεσπρωτίας
κ. Κατσούρα Χρήστο
γ)Μέλη της Γενικής Συνέλευσης Βασίλειος Ν. Γιόγιακας
Τ.Ε.Ι Ηπείρου
δ) Δήμαρχο Ηγουμενίτσας
ε) ΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου