Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

ΑΡΤΑ:Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δολοφόνων της 78χρονης Δεκάδες προσαγωγές Αφγανών και Πακιστανών

ΑΡΤΑ:Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δολοφόνων της 78χρονης

Δεκάδες προσαγωγές Αφγανών και Πακιστανών που διαμένουν στην περιοχή

Ειδεχθές έγκλημα σημειώθηκε χθες το πρωί στην περιοχή των Κεραματών Άρτας με θύμα μια 78χρονη.

Τα πρώτα στοιχεία μαρτυρούν έγκλημα μετά βιασμού, που διαπράχθηκε μέσα στην αποθήκη του αγροκτήματος που διατηρούσε η άτυχη ηλικιωμένη, στο δρόμο προς Κεραμάτες.

Το βιολογικό υλικό (τούφα από μαλλιά) που βρέθηκε στα χέρια του θύματος καθώς και ίχνη σπέρματος ενισχύουν τις πρώτες εκτιμήσεις της Αστυνομίας ενώ δείχνουν ότι το θύμα «έδωσε μάχη» με τον ή τους δράστες και προσπάθησε να αντισταθεί, προτού δεχτεί βάναυσα χτυπήματα στο κεφάλι, πιθανόν με σφυρί, που επέφεραν και το θάνατο της ηλικιωμένης.
Η Αστυνομία εκτιμά ότι οι δράστες πρέπει να είναι περισσότεροι του ενός.

Την άτυχη γυναίκα, η οποία διέμενε στην Άρτα, στην οδό Αγ. Αποστόλων, αλλά ερχόταν κάθε πρωί για να ταΐσει τα ζώα της στο αγρόκτημα, βρήκε λίγο πριν τις 8 το πρωί ο αδερφός της, μέσα σε λίμνη αίματος, γυμνή από τη μέση και κάτω κι όταν κατάφερε να συνέλθει από το σοκ ειδοποίησε την Αστυνομία.

Στο σημείο έφτασε και ο Ιατροδικαστής από τα Γιάννενα Γιώργος Βουγιουκλάκης ο οποίος διενήργησε επιτόπια νεκροψία καθώς και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Κώστας Σκαλτσάς.

Το βιολογικό υλικό που έχει στα χέρια της η Αστυνομία θα ταυτοποιηθεί βοηθώντας στην εξέλιξη των ερευνών για την εξιχνίαση του εγκλήματος.

Προσαγωγές αλλοδαπών
Ήδη από χθες το πρωί γίνονται πολλές προσαγωγές στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, κυρίως Αφγανών και Πακιστανών που διαμένουν κοντά την περιοχή ενώ η Αστυνομία εξετάζει όλες τις πιθανότητες.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία κλοπής.

Στο συμβάν αναφέρθηκε με δηλώσεις του χθες το μεσημέρι ο Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας Γεώργιος Ντοκομές ο οποίος τόνισε:
«Σήμερα τις πρωινές ώρες, στην αγροτική περιοχή του χωριού Κεραμάτες και σε απόσταση περίπου 1,5χλμ. από την πόλη της Άρτας, ανευρέθη από τον αδελφό της νεκρή κάποια ημεδαπή, ετών 78. Ήταν γυμνή από τη μέση και κάτω.
Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι είχε θλαστικά τραύματα στο κεφάλι.
Υπήρχε άφθονο αίμα.
Ειδικό συνεργείο σημάνσεως περισυνέλλεξε οτιδήποτε θα φανεί χρήσιμο στην πορεία των ερευνών.
Έγινε από τον καθηγητή ιατροδικαστικής κ. Βουγιουκλάκη επιτόπια νεκροψία και το απόγευμα θα έχουμε και τα αποτελέσματα της νεκροτομής.
Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται.
Ασφαλή συμπεράσματα θα έχουμε μετά την νεκροψία.
Το πόσο βίαιο ήταν το έγκλημα και τι ακριβώς έχει συμβεί δεν μπορούμε με ασφαλή συμπεράσματα να σας το πούμε αυτή τη στιγμή.

Μετά την ολοκλήρωση της νεκροτομής θα υπάρξει ενημέρωση το τι έγινε, πως έγινε, αν υπήρξε βιασμός ή δεν υπήρξε.
Το σίγουρο είναι ότι από το συγκεκριμένο δρόμο διέρχονται καθημερινά και όλες τις ώρες πάρα πολλοί αλλοδαποί οι οποίοι αυτή την εποχή δουλεύουν στην περισυλλογή του πορτοκαλιού.
Ο χώρος όπου έγινε το έγκλημα έχει διαφυλαχθεί, έχει σημανθεί από ειδικό συνεργείο σημάνσεως τόσο το δικό μας όσο και των Ιωαννίνων, έχει γίνει εξερεύνηση κατά τον καλύτερο τρόπο κι ελπίζουμε να είμαστε τυχεροί και στα προσαχθέντα άτομα να έχουμε κάποιον που θα μπορέσουμε να ταυτοποιήσουμε το βιολογικό υλικό το οποίο έχουμε βρει εκεί πέρα.

Γίνονται συνεχώς προσαγωγές Αφγανών και Πακιστανών κυρίως, διότι οι πληροφορίες που έχουμε λένε ότι πίσω απ’ το αγρόκτημα και σε μικρή απόσταση διανυχτέρευναν 30-40 τέτοιου είδους λαθρομετανάστες. Φυσικά εξετάζονται κι άλλα ενδεχόμενα.
Δεχόμαστε κάποιες πληροφορίες οι οποίες εξετάζονται και για ημεδαπούς πιθανούς δράστες.
Αυτή τη στιγμή εισρέουν πληροφορίες οι οποίες εκτιμώνται και διερευνώνται».

Η νεκροψία-νεκροτομή,που διενήργησε χθες το απόγευμα ο κ. Βουγιουκλάκης, έδειξε πως η 78χρονη βιάστηκε και δέχθηκε δυο πολύ δυνατά χτυπήματα με σφυρί στο κεφάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου