Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Στο Θεσπρωτικό Πρέβεζας το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο σχολικό κτίριο στην Ήπειρο!

Στο Θεσπρωτικό Πρέβεζας το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο σχολικό κτίριο στην Ήπειρο!

Δημοπρατήθηκε το έργο της ανέγερσης νέου Δημοτικού Σχολείου στο Θεσπρωτικό.
Πρόκειται για ένα ενεργειακά αυτόνομο κτιριακό συγκρότημα που με τη χρήση φωτοβολταϊκών θα καλύπτει τις ανάγκες του σχολείου σε θέρμανση και φωτισμό.

Εκτός από την εξοικονόμηση ενέργειας, τα φωτοβολταϊκά είναι ιδιαίτερα φιλικά προς το περιβάλλον, αφού κάνουν χρήση της ηλιακής ενέργειας και περιορίζουν σημαντικά την εκπομπή αερίων και κυρίως του διοξειδίου του άνθρακα.
Το Δημοτικό Σχολείο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο 10 περίπου στρεμμάτων που παραχώρησε ο Δήμος Θεσπρωτικού και θα περιλαμβάνει 6 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα φυσικής, ξένων γλωσσών, αισθητικής, μουσικής, πληροφορικής, ενισχυτικής διδασκαλίας, γραφείο διδασκόντων και διευθυντή, βιβλιοθήκη, καθώς και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

«Ξεκινάμε την κατασκευή ενός νέου σύγχρονου σχολικού κτιρίου, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των μαθητών του Θεσπρωτικού. Είχαμε δεσμευτεί στη σχολική κοινότητα αλλά και στο Δήμο ότι το νέο σχολείο που θα τους παραδώσουμε, θα είναι πρότυπο και καινοτόμο. Εκτός των άνετων αιθουσών και των άλλων χώρων που θα διαθέτει, αυτό που κυρίως έχει σημασία είναι ότι το κτίριο θα είναι ενεργειακά αυτόνομο.Είναι γνωστό πλέον, ότι τα φωτοβολταϊκά συνεπάγονται σημαντικά οφέλη τόσο για το περιβάλλον και την οικονομία, όσο και για την κοινωνία και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ιδιαίτερα σε ένα νομό, όπως ο δικός μας, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ευνοημένος από την ηλιοφάνεια, επιβάλλεται να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ηλιακή ενέργεια.Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι προωθούμε τη χρήση των φωτοβολταϊκών στο χώρο της εκπαίδευσης, με στόχο εκτός των άλλων να διαπαιδαγωγήσουμε τους μαθητές στη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στην προετοιμασία αυτού του εγχειρήματος και είμαστε βέβαιοι ότι οι μαθητές στην μεθεπόμενη σχολική χρονιά θα χαρούν το νέο τους σχολείο»
, δήλωσε ο Νομάρχης Πρέβεζας κ. Βασίλης Ιωάννου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου