Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Καταπολεμήστε φυσικά την κακοσμία των ποδιών

Καταπολεμήστε φυσικά την κακοσμία των ποδιών


Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα όσες ιδρώνουν, είναι αυτό της κακοσμίας των ποδιών, με αποτέλεσμα να μυρίζουν δυσάρεστα. Υπάρχει λύση! Μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας ένα φυσικό σπρέι για το πόδια σας με βότανα και αιθέρια έλαια, αποφεύγοντας την προσθήκη βλαβερών χημικών ουσιών.

Η βασική αιτία της κακοσμίας των ποδιών είναι ο ιδρώτας, η υγρασία αλλά και η ζέστη που δημιουργούν ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη μυκητιάσεων στα νύχια των ποδιών. Θα χρειαστείτε ένα κουταλάκι του γλυκού από τα παρακάτω βότανα: δεντρολίβανο, θυμάρι, μέντα, ευκάλυπτο, κανέλα, δυόσμο, λεβάντα και βασιλικό. Επίσης θα χρειαστείτε μια κουταλιά της σούπας γλυκερίνη και 10 σταγόνες από το καθένα από τα παρακάτω αιθέρια έλαια: πορτοκάλι, νεράντζι, λεμόνι και tea-tree.

Βάζετε τα βότανα να βράσουν με νερό και φτιάχνεται ένα έγχυμα. Το αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να σταθεί για 15 λεπτά, ώστε να γίνει δυνατό. Μετά σουρώνετε το υγρό και προσθέτετε τα αιθέρια έλαια και τη γλυκερίνη. Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα και το ανακινείτε κάθε φορά πριν από τη χρήση. Μπορείτε να ψεκάσετε τα πόδια σας μετά το ντους αλλά και τους πάτους των παπουτσιών σας (από το βράδυ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου