Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ: "Να μπει η Ιόνια οδός σε πρώτη προτεραιότητα "

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ:
"Να μπει η Ιόνια οδός σε πρώτη προτεραιότητα "

Δυόμιση χρόνια περίπου έχουν περάσει από την εγκατάσταση του εργολάβου όμως οι ρυθμοί εξέλιξης της Ιόνιας οδού είναι αργοί ενώ οι δυσκολίες πολλές.
Χρειάζεται επίσπευση των διαδικασιών για τις απαλλοτριώσεις, να βρεθούν οι χώροι για τα αδρανή υλικά σε όλο το μήκος του έργου, να υπάρξουν οι αναγκαίες διορθώσεις στη χάραξη εκεί όπου επιβάλλεται να γίνει καθώς και να εξεταστούν τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών απ’ όπου διέρχεται η Ιόνια οδός κυρίως για κάποιους κόμβους που κρίνονται απαραίτητοι.

Δήμαρχοι και Νομάρχες από την Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία που συμμετείχαν στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη στο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΝ χαιρέτισαν την πρωτοβουλία των τμημάτων ΤΕΕ Ηπείρου και Αιτωλοακαρνανίας γι’ αυτή τη συνάντηση και έθεσαν τα ζητήματα που αφορούν την περιοχή τους. Έκριναν, δε, θετικό το γεγονός ότι θα μπορέσει να ακουστεί και η δική τους φωνή για ένα έργο για το οποίο μέχρι σήμερα υπήρχε έλλειψη ενημέρωσης.

Ο Νομάρχης Πρέβεζας Βασίλης Ιωάννου τόνισε:
«Ό,τι συνέβαινε τα 3 τελευταία χρόνια κι αφορούσε την Ιόνια οδό κρατούνταν σε μυστικότητα. Στέλναμε προτάσεις και δεν μας απαντήθηκαν. Η Ιόνια οδός για μας δεν είναι μόνο ένας αυτοκινητόδρομος για άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης αλλά είναι ένας οδικός κορμός πάνω στον οποίο θα στηρίξουμε όλα τα αναπτυξιακά πλεονεκτήματα της περιοχής, θα τα διακλαδώσουμε και θα τα προωθήσουμε»

Ο κ. Ιωάννου ζήτησε να υπάρξουν διαβεβαιώσεις απ’ το Υπουργείο ότι κατά τη φάση κατασκευής του έργου δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα στην τοπική ανάπτυξη περιβαλλοντικά, οικιστικά ή πολεοδομικά.

Τόνισε ότι το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχουν δοθεί «για να μην πληρώσει ούτε το έργο ούτε το Ελληνικό Δημόσιο.
Να μπει η Ιόνια οδός σε πρώτη προτεραιότητα γιατί η Δυτική Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει».

Σε ότι αφορά το Ν. Πρέβεζας ο κ. Ιωάννου είπε:
«Δεν συζητούμε ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού χωρίς παράλληλη σύνδεση – κατασκευή του συνδετήριου τροφοδότη άξονα Αμβρακία – Άκτιο – Ηγουμενίτσα – ελληνοαλβανικά σύνορα και βεβαίως συζητούμε για τη σύνδεση της Πρέβεζας με τη Φιλιππιάδα και με την Ιόνια οδό ως έναν αυτοκινητόδρομο ο οποίος θα μας οδηγήσει στην Εγνατία οδό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου