Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Μονάδα Απεξάρτησης για εργαζόμενους χρήστες στα Γιάννενα

Μονάδα Απεξάρτησης για εργαζόμενους χρήστες στα Γιάννενα

Ένα από τα πιο καυτά θέματα που απασχολούν την περιοχή μας, είναι αναμφισβήτητα τα ναρκωτικά.
Δεν υπάρχει μέρα που να λείπει από το Αστυνομικό Δελτίο είδηση για συλλήψεις εμπόρων, διακινητών ή και χρηστών, αλλοδαπών και Ελλήνων.

Φυσικά μεγάλες ποσότητες των ναρκωτικών ουσιών διοχετεύονται και στην Ηπειρωτική «αγορά», με αποτέλεσμα να γίνονται δέσμιοι αυτών των ουσιών και πολλοί νέοι της περιοχής μας.

Πιο επιτακτική από ποτέ λοιπόν είναι η απρόσκοπτη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων), της Μονάδας Συμβουλευτικής και Επανένταξης, η οποία ιδρύθηκε στα Γιάννινα τον Σεπτέμβριο του 2007.

Αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής για τους χρήστες με στόχο την ενημέρωση, υποστήριξη και κινητοποίηση για θεραπεία.

Ας σημειωθεί ότι από τον Δεκέμβριο του 2008 παραχωρήθηκε από την Νομαρχία Ιωαννίνων και την Μητρόπολη δεύτερο κτίριο, στο οποίο στεγάζεται η Μονάδα Συμβουλευτικής για ενημέρωση και υποστήριξη των γονέων, αδελφών και συντρόφων των χρηστών όπως και η Μονάδα Κοινωνικής Επανένταξης.

Μια σημαντική εξέλιξη είναι το βραδινό πρόγραμμα, που ξεκίνησε αρχές αυτού του μήνα και το οποίο απευθύνεται σε χρήστες ουσιών που είναι κοινωνικά ενταγμένοι και λειτουργικοί, εργάζονται ή σπουδάζουν.

Επίσης παρέχει υπηρεσίες απεξάρτησης μέσα από ευέλικτες δομές που εστιάζουν στις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Από τις 20 Ιανουαρίου 2010 θα ξεκινήσει και η Μονάδα Απεξάρτησης για τους εργαζόμενους χρήστες. Μια σημαντική κίνηση που θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση σε όλους, όσοι έχουν πάρει απόφαση να βγάλουν από τη ζωή τους τον εφιάλτη των ναρκωτικών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα εξής τηλέφωνα:

• Συμβουλευτικός Σταθμός – Βραδινό Πρόγραμμα – Μονάδα Απεξάρτησης για τους εργαζόμενους χρήστες: 26510-64077, 64059, fax: 26510-64971 (Αρχ. Μακαρίου 11, ΚΕ.ΠΑ.ΒΙ. – αιθ. 127, Τ.Κ. 45221, Ιωάννινα).

• Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης – Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης: 26510-77010, 77020, fax: 2651075655 (Κοραή 11, Τ.Κ. 45444, Ιωάννινα).

proinoslogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου