Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

"Επιστρέφει" η Παιδεία των Ομογενών

"Επιστρέφει" η Παιδεία των Ομογενών


Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Άννας Διαμαντοπούλου, ανακλήθηκε η υπ’ αριθμ. 15242/29-9-2009 προκήρυξη, με την οποία ουσιαστικά καταργούνταν το Πρόγραμμα «Παιδεία Ομογενών» του Πανεπιστημίου Κρήτης, ως αυτοτελές ξεχωριστό πρόγραμμα, χαιρετίζει το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ).

Με επιστολή του προς την κα Διαμαντοπούλου ο Πρόεδρος του ΣΑΕ, κ. Στέφανος Π. Ταμβάκης, εκ΄ μέρους όλων των Μελών του Προεδρείου της οργάνωσης, εκφράζει τις ειλικρινείς και θερμές ευχαριστίες για την απόφαση αυτή. Σημειώνεται ότι το ΣΑΕ είχε υποβάλει στην Υπουργό σχετικό αίτημα λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της. Ανάλογο αίτημα είχε υποβάλλει κι ο συντονιστής ΗΠΑ του ΣΑΕ, Θεόδωρος Σπυρόπουλος, συνυπογράφοντας με την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανών Εκπαιδευτικών, Στέλλας Κοκόλη επιστολή προς την κ. Διαμαντοπούλου. «Η εξέλιξη αυτή δίνει την δυνατότητα να συνεχιστούν και να αξιοποιηθούν περαιτέρω όλες οι προσπάθειες προς όφελος της Παιδείας των Ομογενών, που αποτελεί βασική προτεραιότητα για το ΣΑΕ», τονίζει-μεταξύ άλλων-στην επιστολή του ο κ. Ταμβάκης.

Στην Αυστραλία βρίσκεται από το περασμένο Σάββατο ο πρόεδρος του παγκοσμίου ΣΑΕ, Στέφανος Ταμβάκης για περιοδεία στα μεγάλα κέντρα του Αυστραλιανού Ελληνισμού. Πρώτος σταθμός για τον κ. Ταμβάκη είναι το Σίδνεϊ, όπου μάλιστα το βράδυ της άφιξής του έχει προσκληθεί να παραστεί στον ετήσιο χορό της Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, συνοδευόμενος από τον Γιώργο Αγγελόπουλο, Συντονιστή του ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής.

Ο κ. Ταμβάκης προβλέπεται επίσης να επισκεφθεί την Αδελαΐδα και την Μελβούρνη, όπου θα δώσει το παρών στους Πανελλήνιους Αθλητικούς Αγώνες που διοργανώνει το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο το ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής. Κατά την παραμονή του εδώ ο κ. Ταμβάκης θα έχει επαφές με τις ελληνικές διπλωματικές αρχές, με παράγοντες των οργανώσεων μελών του ΣΑΕ, ομογενείς πολιτικούς και άλλους ομογενειακούς εκπροσώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου