Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Εν πλω με χειροπέδες! ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΚΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Εν πλω με χειροπέδες!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΚΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Σε σοβαρότατες καταγγελίες κατά ανδρών της αστυνομίας προχώρησαν τα στελέχη του ΚΚΕ στην Κέρκυρα, υποστηρίζοντας ότι μετανάστες μεταφέρθηκαν εν πλω, παρανόμως, με χειροπέδες, από τους Παξούς στην Κέρκυρα.

Στην καταγγελία τους τα μέλη του ΚΚΕ αναφέρουν ότι το πρωί της Πέμπτης, 10 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και ένα ανήλικο παιδί, μεταφέρθηκαν από τους Παξούς στην πόλη της Κέρκυρας με το πλοίο «Sporades Queen», δεμένοι με χειροπέδες, και από εκεί στο σταθμό συνοριοφυλάκων στη Παλαιοκαστρίτσα, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες, από όπου και θα πάρουν το δρόμο της απέλασης.

Ας σημειωθεί ότι η νομοθεσία δεν επιτρέπει τη μεταφορά κρατουμένων εν πλω με χειροπέδες, υπό το φόβο της απώλειας της ζωής του σε περίπτωση ναυαγίου.

Αλυσοδεμένοι...

Το Κομμουνιστικό Κόμμα καταγγέλλει την ενέργεια αυτή ως «χαρακτηριστικό παράδειγμα της απαράδεκτης συμπεριφοράς της ΕΛ.ΑΣ., καθώς σε όλη τη διάρκεια της μεταφοράς τους από τους Πάξους στην Κέρκυρα οι μετανάστες βρίσκονταν αλυσοδεμένοι μέσα στο πλοίο λες και είναι εγκληματίες.
Μάλιστα, ο γραμματέας της Ν.Ε. Κέρκυρας του Κ.Κ.Ε., Δ. Πιτσιάβας που βρισκόταν εκεί ζήτησε από αστυνομικούς να δει τον υπεύθυνό τους.

Εκείνοι τον παρέπεμψαν στον υπεύθυνο του τμήματος συνοριοφυλάκων στην Παλαιοκαστρίτσα, ο οποίος είχε δώσει την εντολή για την μεταφορά τους.

Ζήτησε εξηγήσεις και τον απείλησαν με σύλληψη!

Πολίτης που ζήτησε απ’ τους αστυνομικούς εξηγήσεις για τις χειροπέδες, απειλήθηκε με προσαγωγή στο τμήμα για... τα περαιτέρω επειδή ρώτησε τον υπεύθυνο της ομάδας μεταφοράς αν κατά την διάρκεια του ταξιδιού θα απελευθέρωνε τους μετανάστες από τις χειροπέδες για λόγους ασφαλείας (!)

Η προσαγωγή δεν έγινε μετά από έντονες διαμαρτυρίες που υπήρξαν και τα αστυνομικά όργανα περιορίστηκαν στα στοιχεία της ταυτότητας που ζητήθηκε και δόθηκε από τον πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου