Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Οι 'Νότες του Κόσμου' στα Ιωάννινα

Οι 'Νότες του Κόσμου' στα Ιωάννινα

Οι λάτρεις της μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από πρώτο χέρι την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου δύο μουσικούς που αντιπροσωπεύουν με ιδιαίτερο τρόπο την έθνικ μουσική. Η Ελένη και η Ζουζάνα Βουγιουκλή έρχονται για πρώτη φορά στα Ιωάννινα κουβαλώντας μαζί τους την παγκόσμια μουσική κληρονομιά.

Ερμηνεύοντας σε είκοσι γλώσσες τραγούδια από κάθε γωνιά του πλανήτη, οι δύο αδερφές θα παρουσιάσουν στο κοινό μια μοναδική παράσταση. Στη σκηνή η Ελένη και η Σουζάνα «μεταμορφώνονται» σε τσιγγάνες, γυναίκες της ερήμου, λατινοαμερικάνες και σπανιόλες τραγουδίστριες. Γυναίκες δηλαδή οι οποίες πάντα βρίσκονται στο επίκεντρο της διασκέδασης, σε όλες τις περιστάσεις και σε όλο τον κόσμο.

Για μιάμιση περίπου ώρα, στην Αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπιρύδωνος στην Ακαδημία, οι παρευρισκόμενοι θα αφεθούν στις φωνές και το ταλέντο των Αδερφών Βουγιουκλή οι οποίες, όπως πολύ καλά το πράττουν μέχρι τώρα, θα μας οδηγήσουν σε μια αξέχαστη εμπειρία. Για περισσότερες πληροφορίες για τις Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή καθώς και για δείγματα δουλείας τους, μπορούν οι αναγνώστες να επισκέπτονται τον προσωπικό τους χώρο στο διαδίκτυο: www.vougioukli.gr.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί πως οι προσωπικές τους δουλειές και οι μέχρι τώρα συνεργασίες τους σε δίσκους άλλων Ελλήνων σπουδαίων καλλιτεχνών και σε ζωντανές τους εμφανίσεις - Μαρία Φαραντούρη, Λουδοβίκος των Ανωγείων, Λέκκας, Ψαραντώνης - τις κατατάσσουν στην κορυφή των νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών. Αποκορύφωμα της έως τώρα καριέρας τους, η αξέχαστη συναυλία που έδωσαν στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Όσοι λοιπόν στην πόλη των Ιωαννίνων ενδιαφέρονται για τον παγκόσμιο μουσικό χάρτη και θέλουν να μάθουν για το ντουέτο που προκαλεί τις καλύτερες των εντυπώσεων σε όσες και όσους το έχουν παρακολουθήσει, μπορούν από τον ερχόμενο μήνα να έχουν προσωπική άποψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου