Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΤΕΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ Ο …ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΤΕΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

Βρε, μανία, ο άνθρωπος.
Αμέτι – μουχαμέτι, να κλείσει το ΤΕΙ της Ηγουμενίτσας.
Είναι το όνειρο της Προεδρικής του θητείας (και ιστορίας!!!) για να μην πω της ζωής του.
Νυχτώνει και ξημερώνει με τη μοναδική σκέψη πώς θα περι θωριοποιήσει το ΤΕΙ Ηγουμενίτσας προκειμένου να «δυναμώσει» το αντίστοιχο της Άρτας.
Δε χάνει ευκαιρία!
Βέβαια μετά τις σχετικές αντιδράσεις υποχωρεί βάζοντας την ουρά του, κάτω από τα σκέλια, δίχως όμως να απαλλαγεί από το μόνιμο σύνδρομό του.
Φαίνεται πως τούτη τη φορά, επιδιώκει μέσα στην Κυβερνητική αναμπουμπούλα να πετύχει τον στόχο του.
Έτσι, συγκαλεί το Δ.Σ. σε συνεδρίαση, με ένα από τα θέματα, την πρότασή του για… «αναστολή λειτουργίας του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, ενόψει λειτουργίας του νεοϊδρυθέντος τμήματος Οπτικής και Οπτομετρίας στο Παράρτημα Ηγουμενίτσας, με έναρξη λειτουργίας το Ακαδημαϊκό Έτος 2010-2011».
Αντί ο άμοιρος και ανεκδιήγητος καθηγητής, να προτείνει τρόπους και μεθόδους ενίσχυσης και του τμήματος αυτού, με διαφημίσεις και ανακοινώσεις στα ΜΜΕ της Επικράτειας, όπως κάνουν και άλλοι συνάδελφοί του, με επιπρόσθετο λόγο ελπίδας και πίστης, την εκδηλωθήσα πρόθεση της νέας Υπουργού κας Διαμαντοπούλου, για κατάργηση της βάσης του δέκα.
Αντί να ηγηθεί ως αιρετός Πρόεδρος, όλων των τοπικών Φορέων για αναβάθμιση του ιδρύματος με νέα τμήματα.

…επιδίωκε το κλείσιμο!!!
Αν κανείς επιδιώξει να ερευνήσει και να βρει άλλον «παράγοντα», που να θέλει να κλείσει ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα σ’ ολόκληρο τον κόσμο, ας το πει και σε εμάς.
Εκείνος όμως επιμένει.
Φαίνεται πως χαίρεται, να ταυτίσει ο λαός στο πρόσωπό του το «ουδείς μωρότερος…»
Αν, λοιπόν, ο καθηγητής και μέγας Πρόεδρος, πιστεύει (διαχρονικά) πως το συγκεκριμένο τμήμα πρέπει να κλείσει, τότε γιατί ζητάει εγγράφως από την Πολιτεία την υπαγωγή των νέων κτιρίων, που σκοπεύει να κατασκευάσει στο Παράρτημα Ηγουμενίτσας, με την διαδικασία ΣΔΙΤ;

Για να φρεσκάρω τη μνήμη του, υποχρεούμαι να δημοσιεύσω το έγγραφό του Θ.27/666/3-02-09



ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ - ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

Προς : Υφυπουργό Παιδείας Κο Ταλιαδούρο

Θέμα : ΑΙΤΗΜΑ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΝ ΣΔΙΤ

Κοιν.: Υπουργό Παιδείας Κο Σπηλιωτόπουλο
Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Κο Μπέζα Περιφερειάρχη Ηπείρου Κο Πανοζάχο Νομάρχη Θεσπρωτίας Κο Γιόγιακα Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Κο Πιτούλη

Αξιότιμε Κύριε Υφυπουργέ,
το ΤΕΙ Ηπείρου αιτείται την υπαγωγή των νέων κτιρίων που σκοπεύει να κατασκευάσει στο Παράρτημα Ηγουμενίτσας, μέσω της διαδικασίας
ΣΔΙΤ.
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22-01-2009 με τη δική σας συμμετοχή, καθώς και την συμμετοχή του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Κου Μπέζα, του Δημάρχου Ηγουμενίτσας Κου Πιτούλη και την Διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου, συμφωνήθηκε να ενταχθούν οι νέες υποδομές όλων των Τμημάτων του Παραρτήματος Ηγουμενίτσας καθώς και του νέου Τμήματος Οπτικής-Οπτομετρίας μέσω της διαδικασίας ΣΔΙΤ, σε οικόπεδο που θα παραχωρήσει ο Δήμος Ηγουμενίτσας στο ΤΕΙ Ηπείρου, επιφανείας σαράντα τουλάχιστον στρεμμάτων, το οποίο θα μπορεί να αποκτήσει χρήση για εκπαιδευτικούς σκοπούς και ειδικούς όρους δόμησης.

Τα νέα κτίρια, τα οποία θα κατασκευασθούν στο οικόπεδο είναι τα εξής:
1. Κτίριο Τμήματος Ιχθυοκομίας-Αλιείας, επιφα νείας 820 m2 και προϋπολογισμού 1.300.000 €
2.Κτίριο Τμήματος Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στην Διοίκηση και το Εμπόριο, επιφανείας 3.600 m2 και προϋπολογισμού 6.000.000 €
3.Κτίριο Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων, επιφανείας 3.000 m2 και προϋπολογισμού Α5.000.000 €
4.Κτίριο Τμήματος Οπτικής-Οπτομετρίας, επιφα νείας 3.000 m2 και προϋπολογισμού 5.000.000 €
5.Κτίριο Βιβλιοθήκης, επιφανείας 1.800 m2 και προϋπολογισμού 3.000.000 €
Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.
Άρτα 29-01-2009

Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου
Γρηγόριος Γκίκας
Καθηγητής



Επίσης του δημοσιεύω το έγγραφό του Φ271943/9-04-09 προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας, με το οποίο ζητάει να παραχωρηθεί η απαραίτητη οικοπεδική έκταση και να τον πληροφορήσω πως η Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας, με 4 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έχει παραχωρήσει αντίστοιχα οικοπεδικά τμήματα, ενώ έχει εντάξει επιπλέον στο Γ.Π.Σ. έκταση 40 στρεμμάτων για τις ανάγκες των κτιρίων που αναφέρονται στο παραπάνω έγγραφο (Θ27/666/3-02-09).


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ
Προς : Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Κο Πιτούλη
Θέμα : ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΝ ΣΔΙΤ

Κοιν.: Υφυπουργό Παιδείας Κο Ταλιαδούρο
Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Κο Μπέζα Περιφερειάρχη Ηπείρου Κο Πανοζάχο Νομάρχη Θεσπρωτίας Κο Γιόγιακα
Συνημμένο : Έγγραφο ΟΣΚ με αρ. πρωτ. Φ27/1790/26-03-09

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε Ηγουμενίτσας
Σας ενημερώνουμε ότι, στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9-03-2009, στο ξενοδοχείο Imperial στην Αθήνα, και διοργανώθηκε από τον ΟΣΚ ΑΕ με θέμα «Κατασκευή Εκπαιδευτικών Υποδομών ΤΕΙ μέσω ΣΔΙΤ», υπό τον Υφυπουργό ΥπΕΠΘ Κο Ταλιαδούρο και την συμμετοχή των ΤΕΙ της χώρας, μας έγινε γνωστό ότι, απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη έργων στην διαδικασία ΣΔΙΤ είναι η κατοχή οικοπέδου και η ύπαρξη τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου και ειδικών όρων δόμησης με χαρακτηρισμό ως χώρο Εκπαιδευτικών Υποδομών για οικόπεδα εκτός σχεδίου, καθώς και οι γεωτεχνικές μελέτες.
Προκειμένου να ενταχθεί το ΤΕΙ Ηπείρου στην πρώτη ομάδα έργων, όπως και συμφωνήθηκε κατά την συνάντηση μας που έγινε στην Αθήνα με την συμμετοχή των Υφυπουργών Παιδείας Κου Ταλιαδούρου και Οικονομίας και Οικονομικών Κου Μπέζα, παρακαλούμε όπως προβείτε στις άμεσες δικές σας ενέργειες σύμφωνα με το συνημμένο έγγραφο.

Άρτα 09-04-2009
Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου
Γρηγόριος Γκίκας
Καθηγητής

Το θράσος του Προέδρου του ΤΕΙ Ηπείρου δεν περιγράφεται.
Η Θεσπρωτική κοινωνία, ήδη έχει ξεσηκωθεί, με τον εν λόγω κύριο.
Η τοπικοί φορείς με τους εκπροσώπους τους, αγριεμένοι, συζητούν τρόπους για …συμμόρ φωσή του.
Ήδη, σαν πρώτη πρόταση, έχει πέσει, να αποφασιστεί ο χαρακτηρισμός του, ως προσώπου ανεπιθύμητου στο Νομό.
Ταπεινωτική απόφαση, χειρότερη και από τον αρχαίο εξοστρακισμό.
Φοβάμαι όμως, μήπως ο εν λόγω κύριος καθηγητής και Πρόεδρος, θεωρήσει το …φτύσιμο, ως …ψιχάλα.
Αν κάτι τέτοιο συμβεί, θα είμαι υποχρεωμένος να του αποδείξω, πως αυτή η απαξία, θα είναι και η αυτοδίκαιη καταχώρησή του, στις …γκρίζες σελίδες της τοπικής σύγχρονης ιστορίας.
Αν τον ικανοποιεί κάτι τέτοιο, ε, τότε, το πρόβλημά του, ας γίνει η ταυτότητα της γραφικότητάς του.

Ερωτηθείς ο Δήμαρχος για το ατόπημα αυτό προέβη στην παρακάτω δήλωση:

Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου κ. Γκίκας στα πλαίσια του από καιρό προσωπικού αντιθεσπρωτικού του σχεδίου, που στόχο έχει την υποβάθμιση του Παραρτήματος Ηγουμενίτσας, χτύπησε ξανά συγκαλώντας σε συνεδρίαση την 01/12/2009 το Δ.Σ του ΤΕΙ με 2ο θέμα συζήτησης την “αναστολή λειτουργίας του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας”.
Με το πρόσχημα της λειτουργίας του νεοϊδρυθέντος Τμήματος Οπτικής και Οπτομετρίας στο παράρτημα Ηγουμενίτσας με έναρξη το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011.
Ο κ. Γκίκας έφθασε στο σημείο:
1) Να αθετήσει ακόμα και την ίδια του την υπογραφή, πράγμα απαράδεκτο για λειτουργό της ανώτατης εκπαίδευσης, ιδίως δε για πρόεδρο Ιδρύματος. Με αριθμ. πρωτ. Φ2711943 της 9/4/2009 έγγραφό του ο πρόεδρος των ΤΕΙ μας γνωστοποίησε τις προθέσεις για την ένταξη των έργων (κτιριακά) που το ίδιο το ΤΕΙ με το Φ27/66 της 3/2/2009 εγγράφου του προς τον Υφυπουργό Παιδείας είχε ζητήσει.
(μεταξύ των άλλων και 5.000.000 Ευρώ για κτίριο Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων)
2) Να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας 224/2003, 50/2001, 275/2000, 262/1999 με τις οποίες έχουν παραχωρηθεί δημοτικές εκτάσεις στο ΤΕΙ Ηπείρου για αυτό το σκοπό.
3) Να προσπαθήσει να φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων, τους συναρμόδιους φορείς όταν ακόμη το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με την κατάργηση ή όχι της βάσης του 10, για την εισαγωγή των μαθητών στα ΤΕΙ της χώρας.
Θεωρούμε τις μεθόδους αυτές του κ. Προέδρου απαράδεκτες και εις βάρος του παραρτήματος Ηγουμενίτσας. Αποφάσεις, που αν υλοποιηθούν, είναι εις βάρος του Δήμου Ηγουμενίτσας και της Θεσπρωτίας.
Τον καλούμε να μην συζητήσει το θέμα στην Συνεδρίαση του Δ.Σ στις 01/12/2009.
Τον καλούμε να προωθήσει όπως είχε δεσμευτεί (κάτι που με έντεχνο τρόπο αποφεύγει) την αλλαγή του γνωστικού αντικειμένου του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων, για να γίνει το Τμήμα βιώσιμο. Έτσι άλλωστε συμφωνήθηκε στις 22/01/2009 στην κοινή σύσκεψη με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Ταλιαδούρο, τον Υφυπουργό Οικονομικών κ Μπέζα, τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Πιτούλη και την Διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου.
Καλούμε τέλος τους φορείς, τα κόμματα και τον Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Κατσούρα να πάρουν θέση στο μείζον αυτό ζήτημα για το μέλλον της περιοχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου