Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Εμβολιάζονται και τα βρέφη

Εμβολιάζονται και τα βρέφη

Τον εμβολιασμό των βρεφών από 6 μηνών και πάνω για τη νέα γρίπη, αποφάσισε η Επιτροπή Πανδημίας της Νέας Γρίπης στη σημερινή της συνεδρίαση. Ο εμβολιασμός τους θα ξεκινήσει την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου μαζί με τον υγιή πληθυσμό.

Σύμφωνα με την πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Πανδημίας καθηγήτρια κυρία Ελένη Γιαμαρέλου, εκτιμάται ότι περίπου 800.000 Έλληνες έχουν ήδη νοσήσει από τον Α (Η1Ν1).

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ανέλθει στα 6.120, ενώ το 12% των σχολείων όλης της χώρας έχουν κλειστά τμήματα (6% την προηγούμενη εβδομάδα). Για να έχουμε και στη χώρα μας, επαρκή προστασία από τον ιό, σύμφωνα με τους ειδικούς, απαιτείται ο εμβολιασμός 4 εκατ. ανθρώπων.

Αξίζει να τονισθεί ότι μέχρι την Τετάρτη, είχαν εμβολιαστεί 56.000 Έλληνες στα 585 εμβολιαστικά κέντρα της χώρας.

Την ίδια ώρα, 14 είναι οι θάνατοι από τη νέα γρίπη στη χώρα μας, με τελευταίο θύμα μια 48χρονη παχύσαρκη γυναίκα, που νοσηλευόταν σε Εντατική Μονάδα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και πέθανε χθες.

Το κύμα της πανδημίας στη χώρα μας αναμένεται να κορυφωθεί τα Χριστούγεννα. Για το λόγο αυτό η επιτροπή Πανδημίας Γρίπης θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα με βασικό θέμα τη λειτουργία των σχολείων. Οι επιστήμονες θα εξετάσουν τις εισηγήσεις των ειδικών για κλείσιμο των σχολείων μια εβδομάδα νωρίτερα από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου