Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Οδηγίες μακιγιάζ για έφηβες

Οδηγίες μακιγιάζ για έφηβες


Για να πετύχεις το καλύτερο αποτέλεσμα ξεκίνησε το βάψιμο σε καθαρό και ενυδατωμένο δέρμα. Χρησιμοποίησε κάποιο χρώμα στο κέντρο του προσώπου σου, κατά μήκος της μύτης και στα μάγουλα. Στο τέλος, άπλωσε το προϊόν σε όλο το πρόσωπό σου. Για μεγαλύτερη ευκολία χρησιμοποίησε μια ενυδατική κρέμα στο δέρμα σου, πριν βάλεις τη βάση, και περίμενε περίπου ένα λεπτό μέχρι να απορροφηθεί.

Αν χρησιμοποιείς υγρή βάση σε μπουκαλάκι, πάντοτε να το κουνάς καλά πριν από τη χρήση της. Οι χρωστικές μπορεί να έχουν καθίσει στον πάτο του μπουκαλιού και να μην έχεις το επιθυμητό ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Για να πετύχεις το καλύτερο αποτέλεσμα ξεκίνησε το βάψιμο σε καθαρό και ενυδατωμένο δέρμα. Χρησιμοποίησε κάποιο χρώμα στο κέντρο του προσώπου σου, κατά μήκος της μύτης και στα μάγουλα. Στο τέλος, άπλωσε το προϊόν σε όλο το πρόσωπό σου.

Για μεγαλύτερη ευκολία χρησιμοποίησε μια ενυδατική κρέμα στο δέρμα σου, πριν βάλεις τη βάση, και περίμενε περίπου ένα λεπτό μέχρι να απορροφηθεί. Αν χρησιμοποιείς υγρή βάση σε μπουκαλάκι, πάντοτε να το κουνάς καλά πριν από τη χρήση της. Οι χρωστικές μπορεί να έχουν καθίσει στον πάτο του μπουκαλιού και να μην έχεις το επιθυμητό ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Για τέλεια εφαρμογή, άπλωσε την βάση με τα δάχτυλά σου, όχι με κάποιο σφουγγαράκι. Η θερμότητα από τα δάχτυλά σου θα κάνει τη βάση να απορροφηθεί καλύτερα από το δέρμα σου. Τα ειδικά σφουγγάρια για μακιγιάζ μπορεί να αφήσουν γραμμές στην επιφάνεια του δέρματος.

Άπλωσε τη βάση στα μάγουλα, το μέτωπο, τη μύτη, το πηγούνι, ακόμα και στα βλέφαρά σου, ξεκινώντας από την περιοχή της μύτης με κατεύθυνση προς τα έξω. Χρησιμοποίησε όση ποσότητα νομίζεις ότι χρειάζεται σε κάθε σημείο - κάποιες φορές μπορεί να μην χρειάζεται καθόλου. Ένα εύκολο κόλπο για μια εκθαμβωτική εμφάνιση είναι να χρησιμοποιήσεις δύο διαφορετικούς τόνους βάσης.

Χρησιμοποίησε πρώτα τη βάση με τον τόνο που ταιριάζει με τον φυσικό τόνο του δέρματος στο λαιμό σου, σε όλο το πρόσωπο. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε λίγη βάση με πιο σκούρο τόνο στη μύτη, τα μάγουλα, το πηγούνι και το μέτωπο, ώστε να δημιουργήσεις μία αίσθηση ελαφρώς πιο σκούρου χρώματος στο κέντρο του προσώπου. Αυτή η τεχνική, τονίζει το χρώμα του προσώπου σου και ζωντανεύει την απόχρωση του δέρματός σου.

Όταν ψωνίζεις βάση, κράτα μαζί σου ένα μικρό καθρέπτη και έλεγξε το χρώμα στο πρόσωπό σου σε συνθήκες εξωτερικού φωτισμού. Κάποιες αποχρώσεις που μπορεί να φαίνονται εξαιρετικές στο δέρμα σου κάτω από το τεχνητό φωτισμό στο εσωτερικό του καταστήματος, μπορεί να δείχνουν άσχημα κάτω από το φως του ήλιου.

Η σωστή βάση για σένα θα είναι ουσιαστικά αόρατη όταν την εφαρμόζεις στην περιοχή ανάμεσα στα μάγουλα και το σαγόνι σου. Φτιάξε μία συλλογή από βάσεις σε διάφορες αποχρώσεις. Το χρώμα του δέρματός σου και οι ανάγκες σου αλλάζουν συνεχώς, έτσι μία βάση σε συγκεκριμένη απόχρωση δεν θα σου είναι χρήσιμη για όλο το χρόνο. Τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, χρειάζεσαι λίγο πιο έντονο χρώμα, ειδικά αν το δέρμα σου είναι μαυρισμένο. Το χειμώνα, χρησιμοποίησε μία βάση πιο ανοιχτή και κάτι ενδιάμεσο για την Άνοιξη και το Φθινόπωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου