Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Στα Γιάννενα σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη

Στα Γιάννενα σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη

Η κόντρα μεταξύ Ντόρας Μπακογιάννη και Αντώνη Σαμαρά συνεχίστηκε και τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου της ΝΔ. Η κ. Μπακογιάννη δευτερολόγησε για να απαντήσει σε σημεία της ομιλίας του Σαββάτου του κ. Σαμαρά, χωρίς ωστόσο εκείνος να ζητήσει να λάβει το λόγο. Ακολούθησαν «πυρά» μεταξύ των δύο υποψηφίων μέσω συνεργατών.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ανέβηκε στο βήμα του Συνεδρίου για δεύτερη φορά, την Κυριακή, θέλοντας να απαντήσει στο ερώτημα που έθεσε ο Αντώνης Σαμαράς το Σάββατο, εάν στόχος θα πρέπει να είναι η επαναπροσέγγιση των παραδοσιακών ψηφοφόρων της ΝΔ, που δεν ψήφισαν το κόμμα την 4η Οκτωβρίου, ή η προσέγγιση των μετακινούμενων ψηφοφόρων.

Σήμερα το μεσημέρι, η κα Μπακογιάννη θα βρεθεί στα Γιάνενα,όπου και θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Νομάρχη,το Δήμαρχο Ιωαννίνων και άλλα "γαλάζια" στελέχη.

Στις 7.30 μ.μ.στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου “Du Lac”,θα παρουσιάσει την ιδεολογική πλατφόρμα της ως υποψήφια αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

5 σχόλια:

  1. Θα την περιμένουμε όλοι με ανοιχτες αγκαλιες!!!!
    ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ζήτω η νεα αρχηγός!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλοί «ανώνυμοι» και «απλοί» φίλοι, οπαδοί και ψηφοφόροι της ΝΔ περίμεναν με αγωνία το συνέδριο στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στον Πειραιά, όχι για ν επιδειχτούν και να γίνουν δέκτες περαιτέρω αλαζονείας και κατάθλιψης, αλλά για ν μπορέσουν να δουν μπροστά τους λίγο φώς, λίγη ελπίδα, μια προοπτική. Κάποιοι σύνεδροι μίλησαν από την καρδιά τους. Κάποιοι άλλοι μίλησαν με ορθολογιστικά επιχειρήματα. Κάποιοι άλλοι προσπάθησαν να συνδυάσουν τάσεις και προτάσεις. Μερικοί, όμως, ήρθαν απλά για να μιλήσουν (και όχι για να όμιλήσουν) «επαγγελματικά» και «εμπορικά». Δηλαδή, αρκετοί «μεγαλόσχημοι» πούλησαν ιδεολογία, με τρόπο εμπορικό και επαγγελματικό, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για τα τρομακτικά λάθη, που διέπραξαν στο παρελθόν και ζημίωσαν όχι μόνο το κόμμα στη στενή του έννοια, αλλά την ευρύτερη παράταξη, την σύγχρονη Ελλάδα και την νεοελληνική κοινωνία. Αυτοί οι άνθρωποι, με αναίδεια εξόντωσαν την ασθενή κυβέρνηση της ΝΔ, σε «άλλες» εποχές, ενώ οι ίδιοι επωφελήθηκαν με διάφορους τρόπους, άσχετα αν αυτό ίσως δεν είναι πολύ γνωστό. Έτσι, η Ελλάδα έπεσε στην περιδίνηση του σκοπιανού αλλά και στη δίνη του Πασοκ και των συμμάχων του. Για χρόνια οδηγούσαν τη χώρα στη χρεοκοπία, ηθική, οικονομική και πολιτική. Αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι με την φράξιά τους επανήλθαν στο χώρο της ΝΔ, ως γνήσιοι αριβίστες, οπορτουνιστές και εμποράκοι. Αυτοί οι ίδιοι με πακτωλό χρημάτων από πίσω τους, προσπαθούν να πάρουν τώρα ολοκληρωτικά το κόμμα στα χέρια τους, παίζοντας τα γνωστά «χαρτιά». Μάλιστα, είναι τόσο απασχολημένοι με τις παρασκηνιακές διαδικασίες, ώστε τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου για λίγο κάθισαν ανάμεσα στους «κοινούς θνητούς» ενώ απαξίωσαν να μας παραδώσουν μια αξιοπρόσεκτη και αξιομνημόνευτη δευτερολογία, όπως, θεωρητικά και επικοινωνιακά, ήταν η πρωτολογία τους. Τέτοιοι άνθρωποι δεν είναι δυνατόν να γίνονται αρχηγοί στη ΝΔ αλλά και σε κανένα άλλο κόμμα. Όμως, αν, παρελπίδα, αυτό συμβεί, όλοι οι «απλοί νεοδημοκράτες» θα τους στηρίξουν, διότι στηρίζουν το κόμμα. Αν δεν καταφέρουν να γίνουν αρχηγοί, οφείλουν να συμμετέχουν στο κοινό αγώνα, με όλες τους τις δυνάμεις και χωρίς προσωπικές ατζέντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελλας ελλας που ηταν στο συνεδριο ο αντωνης σαμαρας????Παντως εαν βγει αρχηγος και ειναι απων αφηστε δε θα παρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικά δεν είναι δυνατό να στηρίξουμε εμείς οι νεοδημοκράτες έναν γραφικό υποψήφιο που το 2009 μιλά για ποτάμια που θα ξεχυθούν...Φτάνει πια η επίκληση στο συναίσθημα και το φόβο. Αν έχει θέσεις συγκεκριμένες ο κ. Σαμαράς ας τις βάλει στο τραπέζι, αλλιώς ας πάει σπίτι του. Γιατί εγώ στο Συνέδριο άκουσα ένα κούφιο λόγο, γεμάτο επαναλλήψεις, χωρίς ουσιαστικές θέσεις και προτάσεις και με προσωμοιώσεις τύπου Ομπάμα για γέλια. Ελεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο συνέδριο της ΝΔ, ακούστηκε δια στόματος Σαμαρά ένας τυποποιημένος λόγος, εμπλουτισμένος με εθνοκεντρικά σχόλια, όμοιου του οποίου μόνο από τον Ψωμιάδη θα μπορούσε να ανακοινωθεί. Άραγε, πίστευει ό,τι ανακοινώνει ο υποψήφιος Σαμαράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή