Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Απολογισμός Θερινής περιόδου – Πυρκαγιές & Προγραμματισμός ενεργειών για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Απολογισμός Θερινής περιόδου – Πυρκαγιές & Προγραμματισμός ενεργειών για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών

Το Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο (ΣΝΟ) συνεδρίασε σήμερα την Τρίτη 3-11-2009 και ώρα 10.00 π.μ στην αίθουσα συσκέψεων του Νομ. Συμβουλίου της Ν Α με θέματα :

1. Απολογισμός Θερινής περιόδου - Πυρκαγιές

2. Προγραμματισμός ενεργειών για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών λόγω πλημμύρων και χιονοπτώσεων εν όψει χειμερινής περιόδου.

Στην σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρία του κου Νομάρχη, παρουσία όλων των μελών του ΣΝΟ και με την συμμετοχή του Δημάρχου Αχέροντα, των αντιδημάρχων Ηγουμενίτσας, Μαργαριτίου, Σαγιάδας, Παραμυθιάς, Συβότων έγινε κατ’ αρχήν ενημέρωση από τον Δ/ντη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κο Σπύρου για τα συμβάντα έτους 2009 όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν μια χρονιά πετυχημένη παρά τα πολλά συμβάντα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Στην συνέχεια συζητήθηκε το θέμα της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών λόγω πλημμύρων και χιονοπτώσεων, διατυπώθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες και πάρθηκαν αποφάσεις σχετικά με τον συντονισμό όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , τόσο για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων όπου χρειαστεί , όσο και για την πρόληψη όπου αυτή είναι δυνατή .

Προς τούτο διατυπώθηκαν προτάσεις και δόθηκαν οδηγίες για τον συντονισμό των Δήμων και Κοινοτήτων με την ΝΑ , προκειμένου τόσο η πρόληψη όσο και η αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από πλημμύρες αλλά και χιονοπτώσεις , συνταχθούν στο Τοπικό Σχέδιο « ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ – ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ- ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ » .

Αποφασίστηκαν συνεχείς συσκέψεις των αρμοδίων φορέων προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα να ολοκληρωθεί ο Τοπικός ανά Δήμο και Κοινότητα Σχεδιασμός .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου