Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Η φλόγα φώτισε το Μέτσοβο.

Η φλόγα φώτισε το Μέτσοβο.

Στο Μέτσοβο διανυκτέρευσε το Σάββατο η Ολυμπιακή Φλόγα για τους χειμερινούς αγώνες που θα γίνουν στις 12 Φεβρουαρίου 2010 στο Βανκούβερ του Καναδά.

Έφθασε στην ορεινή κωμόπολη στις 6.30 το απόγευμα όπου την υποδέχθηκε πλήθος κόσμου στην πλατεία. Παρουσιαστής της εκδήλωσης ο Αλέξης Κωστάλας ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία τον χειμερινών ολυμπιακών αγώνων. Το βωμό άναψε ο Αθανάσιος Μπαρμπαγιάννης, πρωταθλητής εφήβων, ανδρών και βαλκανιονίκης. Είχαν προηγηθεί οι λαμπαδηδρόμοι:

Απόστολος Αγγέλης, Ιωάννα Κουτελίδα, Λάμπρος Παπάσης και Γιώργος Σταυράκης, όλοι τους πρωταθλητές των δρόμων αντοχής σκι.
Ως οικοδεσπότης ο δήμαρχος Μετσόβου, Κώστας Τζαφέας μίλησε για το συμβολισμό της ολυμπιακής φλόγας που «διαπερνά και γεφυρώνει όλες τις θρησκείες της υφηλίου, αντίπαλες ιδεολογίες πάνω σε αρχές και ιδανικά όπως η ειρήνη, η ευγενής άμιλλα, η αναγνώριση της προσπάθειας και της νίκης».
Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής των 21ων χειμερινών ολυμπιακών αγώνων «Βανκούβερ 2010» και ως εκπρόσωπος της καναδικής πρεσβείας μίλησε ο Κώστας Κατσιγιάννης «Καναδός και Έλληνας, Έλληνας και Καναδός» όπως χαρακτηριστικά τον παρουσίασε στο κοινό ο Αλέξης Κωστάλας, αλλά και Ηπειρώτης όπως αποκάλυψε ο ομιλητής στη συνέχεια.

«Οι ολυμπιακοί αγώνες μας προσφέρουν μια μοναδική στιγμή στο χρόνο να υπηρετήσουμε τον σκοπό της ανθρωπότητας και να γιορτάσουμε το ανθρώπινο πνεύμα», τόνισε ο κ. Κατσιγιάννης.
Παρουσιάζοντας συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της λαμπαδηδρομίας ανέφερε ότι είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ. «Θα καλύψει μία απόσταση 45.000 χιλιομέτρων, θα αγγίξει τρεις ωκεανούς και θα συμμετέχουν πάνω από 12.000 λαμπαδηδρόμοι».
Στη συνέχεια ο Βασίλης Κατσώρας, μέλος της ελληνικής ολυμπιακής επιτροπής και υπεύθυνος για τη διαδρομή της φλόγας ανέφερε ότι αυτή θα περάσει από όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας διανύοντας 2.420 χιλιόμετρα, αντί των 1.600 έως 1.800 χιλιομέτρων που κάλυπτε.
Ο κ. Κατσώρας ανακοίνωσε ότι την ημέρα έναρξης των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων το Μέτσοβο θα έχει την τιμητική του. «Πρώτη στο ολυμπιακό στάδιο θα μπει μια τριμελής ελληνική αντιπροσωπεία: Εγώ ως αρχηγός της ελληνικής αποστολής, ο Λευτέρης Φάφαλης αθλητής και πολυνίκης στους δρόμους αντοχής σκι ως σημαιοφόρος και ο Τιμολέων Τσουρέκας ως ομοσπονδιακός τεχνικός».

Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε ο κ. Σπύρος Ζαννιάς, πρόεδρος της επιτροπής λαμπαδηδρομίας. Την εκδήλωση ολοκλήρωσαν η ανταλλαγή δώρων και οι χοροί μαθητών του γυμνασίου και του λυκείου.
Το πρωί της Κυριακής οι λαμπαδηδρόμοι Μαρία Μπούμπα και Κλεάνθης Καραμίχας πρωταθλητές των δρόμων αντοχής σκι ξεπροβόδισαν τη φλόγα για να συνεχίσει το μεγάλο της ταξίδι προς το Βανκούβερ.

Πηγή Ηπειρωτικός Αγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου