Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΩΝ - ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΛΜΗ 29/10/2009

ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ
ΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΛΜΗ 29/10/2009

Άλλο ένα αναμφισβήτητο στοιχείο της προσφοράς στον τόπο μας της Εγνατίας Οδού.
Άλλη μια απόδειξη πως ο δρόμος αυτός δεν είναι απλά ένας κλειστός δρόμος διαφυγής, αλλά, ουσιαστικά ένας ισχυρός μοχλός ανάπτυξης του τόπου μας, αρκεί εμείς να θελήσουμε να τον εκμεταλλευτούμε.
Πολλοί ήταν εκείνοι που, έκπληκτοι στην αρχή, δεν μπόρεσαν να δώσουν κάποιες εξηγήσεις στον αριθμό των επισκεπτών στην περιοχή μας.
Ο έμπειρος όμως επιχειρηματίας Πέτρος Μακρίδης όχι μόνο έδωσε τη λύση του αινίγματος, αλλά άρπαξε την ευκαιρία, για να καλέσει τους τοπικούς φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους στην αναπτυξιακή προσπάθεια της περιοχής μας.
Ευθύνες που έχουν να κάνουν με τις αναγκαίες υποδομές, στον τόπο αυτό, ώστε να είναι δυνατή η φιλοξενία, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, πολύ μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών – τουριστών, οφειλόμενου στο γεγονός πως η Εγνατία έχει μειώσει δραστικά τις αποστάσεις μεταξύ ΒορείουΕλλάδας και Θεσπρωτίας, χωρίς να αδιαφορήσει κανείς και για τους λαούς της Βαλκανικής.
Απευθυνόμενος δε στους τοπικούς επιχειρηματίες που εμπλέκονται στη διαδικασία αυτή, τους
πρότεινε να γίνουν πιο υπεύθυνοι επαγγελματίες, ώστε τον επισκέπτη αυτόν τουρίστα, να τον κάνουν φίλο της περιοχής η οποία του ικανοποιεί όλες τις τουριστικές ανάγκες .
Αυτό το τριήμερο, λοιπόν, της Θεσσαλονίκης, οι κάτοικοι της περιοχής, είτε με τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους, είτε ομαδικά με τουριστικά λεωφορεία, κατέφθασαν στο Νομό και ιδιαίτερα στα Σύβοτα, που στην κυριολεξία τα βούλιαζαν, όπως συνηθίζεται να λέγεται στη γλώσσα των επαγγελματιών του είδους.
Ας ελπίσουμε πως αυτό το γεγονός να ενισχύσει την επιχειρηματολογία εκείνων που πιστεύουν στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου